Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Έξω οι εργολάβοι από το Πανεπιστήμιο, λένε οι φοιτητές του ΔΠΘ

Πηγή:Φωνή της Ροδόπης
Καταγγελία στη «Φωνή της Ροδόπης», ενόψει του διαγωνισμού σίτισης του ΔΠΘ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη (19/4) απέστειλαν φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.
Οι φοιτητές καταγγέλλουν τον Πρύτανη και τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου για μεροληπτική συμπεριφορά έναντι του ιδιώτη Χούτου και τους καλούν να δώσουν τη σίτιση του Πανεπιστημιού σε πανεπιστημιακό φορέα, ειδάλλως θα τους βρουν απέναντι τους.
Το κείμενο της επιστολής (το υπογράφουν οι «Επαναστάτες Φοιτητές») αναφέρει αναλυτικά :
«Με αφορμή την απάντηση του Πρύτανη (ακολουθώ το Νόμο), στην καταγγελία των συμφοιτητών μας οικότροφων εστιών Κομοτηνής, να μην γίνει διαγωνισμός για τη σίτιση στις πόλεις Ξάνθης και Κομοτηνής, καταθέτουμε τις δικές μας καταγγελίες, όταν είδαμε το μέγεθος της διαπλοκής για τη σίτιση (2005) και να δικάζουν, Πρυτάνεις και Χούτος, τον Λευτέρη.
Ο πρώτος χώρος ανάθεσης για τη σίτιση το 2005 ήταν στην οδό Ιώνων 9. Τετραγωνικά πενήντα (50) για τη σίτιση 2.500 φοιτητών !!! Ποιες ανάγκες καλύπτετε; Ποιες υγειονομικές προδιαγραφές πληρούσε; Μια τουαλέτα ανδρών – γυναικών !!! Όμως οι πληρωμές γίνονταν κανονικά, 50 ημέτεροι φοιτητές τρώγανε. Ο Χούτος πληρώνονταν για όλους, δηλαδή 2.500.

Στη Ξάνθη δεν άλλαζε τίποτα. Το σκηνικό πανομοιότυπο. Τα ίδια τετραγωνικά χώρου, για 1.000 φοιτητές, στην οδό Παλαιολόγου 6, οι ίδιες παρατυπίες.
Από έρευνα καθημερινά οι σιτιζόμενοι φοιτητές δεν ξεπερνούσαν τους 250-300 στην Κομοτηνή, 50 τις αργίες και Κυριακές και προ των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αλλά παρ’ όλα αυτά ο εργολάβος πληρώνονταν για 2.500 φοιτητές σε καθημερινή βάση. Δηλαδή, 1,80 Χ 2.450 = 4.410 ευρώ ανά ημέρα για την Κομοτηνή και 1,80 Χ 950 = 1.710 ευρώ ανά ημέρα για την Ξάνθη, σύνολο 6.120 ευρώ ημερησίως.
Πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ σε καιρούς χαλεπούς. Αν υπάρχει έλεγχος, πως ο Χούτος χρησιμοποιεί και σήμερα, το χώρο της παλιάς Νομικής για τη σίτιση του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής;
Το Πανεπιστημιακό Κίνημα είναι εδώ για να αποκαλύπτει, να αντιμετωπίζει και να απομονώνει τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς στα Πανεπιστήμια, να διασφαλίζει τη διαφάνεια, την εποπτεία και τον απολογισμό στα συλλογικά όργανα.
Την ασυλία την καπηλεύονται και δεν επιτρέπουν την τιμωρία τους γιατί διδάσκουν ήθος και εντιμότητα προς την κοινωνία. Δεν επιτρέπεται η τιμωρία τους πιέζοντας προς τούτο με τον υπαρκτό κίνδυνο στιγματισμού, διαπόμπευσης προσώπων που κινούνται στις παρυφές των σκανδάλων.
Ο διαγωνισμός της Τρίτης 19 Απριλίου (Μεγάλη Εβδομάδα) με το ποσό των 3,5 εκ. ευρώ περίπου, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!! Ο κάθε Χούτος μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο, εμείς γιατί όχι; Όλες οι παροχές δωρεάν, δηλαδή ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός. Να αναλάβει ένας Πανεπιστημιακός φορέας τη σίτιση, ώστε τα οφέλη να μείνουν σε μας για γνώση και όχι για διαφθορά και διαπλοκή.
Ακυρώστε το διαγωνισμό. Θα μας βρείτε απέναντι σας. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα. Έξω όλοι οι εργολάβοι από το Πανεπιστήμιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου