Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Σε ρόλο προστάτη πολυεθνικής εταιρείας η ΠΑΣΠ

Πηγή:ΑγρίνιοPress
Για  «βρώμικη επίθεση ενάντια σε μέλη του ΜΑΣ», κάνει λόγο ανακοίνωση της ΚΝΕ, καταγγέλλοντας επεισόδιο σε βάρος σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Αγρινίου, με αποτέλεσμα ένας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η καταγγελία της ΚΝΕ αναφέρει: «Καταγγέλλουμε και καλούμε κάθε φοιτητή να πάρει θέση καταδίκης απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο τραμπουκισμού και τρομοκρατίας που έλαβε μέρος την Τετάρτη 30/03 στα πλαίσια διάλεξης από πολυεθνική  TUV-RΗEINLAND για συστήματα ISO, HACCP   στο μάθημα  << Συστήματα διασφάλισης ποιότητας και ολική ποιότητα>>.
Τη στιγμή που οξύνεται και γενικεύεται η επίθεση Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε- ΤΡΟΪΚΑ που τσακίζει τη ζωή χιλιάδων φοιτητών και των λαϊκών  οικογενειών τους, τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα τους,  που ιδιωτικοποιείται  Υγεία κ Παιδεία και οδηγεί τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στην ανεργία.
Τη στιγμή που νέος νόμος-πλαίσιο, που αναμένεται να κατατεθεί,   μεταφέρει περισσότερα βάρη στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών για να σπουδάσουν. Την ίδια στιγμή οι υπερασπιστές τους μέσα στα ιδρύματα (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) δεν χάνουν ώρα για να καλωσορίσουν τις επιχειρήσεις και να ετοιμάσουν το αυριανό στρατό υπεράσπισης. Την ώρα που πραγματοποιούταν η διάλεξη, δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών παρενέβησαν με υλικό και καλούσαν τους φοιτητές να παλέψουν οργανωμένα κατά των σχεδίων της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας και ολοκληρωτικής παράδοσης στις ορέξεις του κεφαλαίου.
Ο καθηγητής Θεοδωρίδης που παρευρισκόταν υπερασπίστηκε την παρουσία των επιχειρήσεων, από κοντά και στελέχη της ΠΑΣΠ που αποδοκίμασαν την παρέμβαση μας. Με λεκτικούς χαρακτηρισμούς προπηλάκισαν μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, έφτασαν σε σημείο να επιτεθούν με τραμπουκικό τρόπο. Έστειλαν μάλιστα ένα μέλος της ΚΝΕ στο νοσοκομείο.

Είναι βαθιά γελασμένοι οι νταβατζήδες των επιχειρήσεων μέσα στις σχολές αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα φιμώσουν και θα τρομοκρατήσουν τους πρωτοπόρους, αγωνιστές τα μέλη της ΚΝΕ που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών-σπουδαστών.
Αυτή είναι η στάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέσα στα Πανεπιστήμια από την μία να τρέχει τους φοιτητές σε στημένους διαλόγους και παράλληλα υποστηρίζουν την υποταγή της Παιδείας στο κεφάλαιο και από την άλλη να φιμώνουν το Μ.Α.Σ. που αντιστέκεται και απειθαρχεί στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ – Ε.Ε-τρόικα .Το Μ.Α.Σ. και οι επιτροπές αγώνα μπορούν να απαντήσουν στη διάλυση του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος ,που πρωταγωνιστούν το ΠΑ.ΣΟΚ., Ν.Δ. και οι γκρούπες των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ,ΕΑΑΚ. Να δώσουν την προοπτική  της πάλης των φοιτητών για την ανασύνταξη του φοιτητικού- σπουδαστικού κινήματος .
Την ώρα που οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κάνουν τα πάντα για να οργανωθεί η πάλη των φοιτητών  ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα τους. Την ώρα που ηγούνται στην αποκάλυψη των ευθυνών της  κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα δίνουν όλα για την οργάνωση του αγώνα. Την ώρα που οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους βομβαρδίζουν το λαό της Λιβύης, που γονατίζουν τους εργαζόμενους της χώρας μας, που φέρνουν το νέο νόμο-έκτρωμα που μετατρέπει τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις με δίδακτρα.
Να ενωθούν οι φοιτητές και το κίνημά τους με το ταξικό εργατικό κίνημα.
Γιατί οι φοιτητές έχουν δύναμη. Ξέρουν με ποιον πρέπει να πάνε και ποιον πρέπει να αφήσουν. Τώρα να μπουν στον αγώνα και να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της οργάνωσης του κινήματος, σαρώνοντας την κυβέρνηση, τους προβοκάτορες και τους  τραμπούκους τους.
Να φτιάχνεται καθημερινά το μεγάλο λαϊκό μέτωπο  εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, νεολαίας, γυναικών, που θα σαρώσει τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια ,που σήμερα κάνει πόλεμο μέσα και έξω ,ενάντια στο λαό της Λιβύης, ενάντια στους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα.
Καλούμε τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΠ  να απομακρυνθούν και να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιου είδους τραμπουκικές  πρακτικές αλλά και τον συμβιβασμό που καλλιεργεί η ΠΑΣΠ ως μηχανισμός υπεράσπισης του μεγάλου κεφαλαίου.»

 Σχετικό
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΣΠ Με την ευγενική χορηγία...
Σε ρόλο προστάτη πολυεθνικής εταιρείας η ΠΑΣΠ
Την οδό του τραμπουκισμού και των επιθέσεων ακολουθεί όπως φαίνεται η ΠΑΣΠ, όταν ξεμπροστιάζεται στους φοιτητές η στήριξή της στην πολιτική διόδου των επιχειρήσεων μέσα στα πανεπιστήμια. Αυτό δείχνει η προχτεσινή της «δράση» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο κατά τη διάλεξη της πολυεθνικής TUV-REINLAND για συστήματα ISO, HACCP που οργάνωσε το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων.
Θυμίζουμε πως στο συγκεκριμένο ίδρυμα, η AGRINO που συμμετέχει στη Διοικούσα Επιτροπή του πανεπιστημίου, είχε ζητήσει στο παρελθόν το 40% των τεχνικών υποδομών του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος Φυσικών Πόρων, για την πιστοποίηση του ρυζιού της...
Στην προχτεσινή διάλεξη, μέλη της ΠΑΣΠ που παραβρέθηκαν στο «μάθημα» της πολυεθνικής ενοχλήθηκαν από την παρέμβαση δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) που μοίραζαν προκηρύξεις στο χώρο της διάλεξης, απαιτώντας «να φύγουν οι εταιρείες από τις σχολές». Παίρνοντας ως φαίνεται θάρρος και από έναν καθηγητή που καλωσόριζε ως θετική την είσοδο των επιχειρήσεων στις σχολές, οι ΠΑΣΠίτες ανέλαβαν ρόλο προστάτη της πολυεθνικής και τραμπούκισαν φοιτητές του ΜΑΣ, με αποτέλεσμα ένας φοιτητής να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ράμματα. Η νεολαία του ΠΑΣΟΚ, για ακόμη μια φορά, δίνει τα διαπιστευτήριά της!
 

Σχόλιο:Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται τακτική...



3 σχόλια:

  1. Εννοώ αυτό http://www.loc.gov/exhibits/archives/ae2bkhun.html Ο σωστός αντίπαλος τη σωστή στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. se genikes grammes se pianw ..
    alla pws sxetizete me to sigekrimeno gegonos??
    episis giati to sxoliazis (egw toulaxiston to eklamvanw oti to sxoliazis arnitika)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή