Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

"Σεκιουριτάδες" σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Free yourself from the Matrix

Πηγή:News 247
Από face control θα περνάνε όσοι μπαίνουν σε κτίρια του πανεπιστημίου, καθώς τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα αποκτήσουν ιδιωτική ασφάλεια. Χάνουν τη διαχείριση του ασύλου οι πρυτάνεις. Διαμαντοπούλου: "Το άσυλο 'σκοτώνουν' αυτοί που δήθεν θέλουν να το προστατέψουν".

Μια κλασσική παραβίαση του νέου "ακαδημαϊκού" ασύλου

Μεγάλες αλλαγές σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά και την ασφάλεια των Πανεπιστημίων προαναγγέλλει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Τα Νέα" δηλώνει ότι μετά τα γεγονότα της Νομικής, το υπουργείο είναι αποφασισμένο να βάλει τέλος στο καθεστώς γενικής ανομίας.
Η Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζει ότι με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο ουσιαστικά η διαχείριση του ασύλου περνάει από τους πρυτάνεις στο Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο θα λειτουργεί εκτός πανεπιστημίου.
Το Συμβούλιο αυτό θα αποφασίζει αν θα πρέπει να κληθεί η αστυνομία και ειδικά σε περιπτώσεις που τελούνται αυτόφωρα αδικήματα.
Επίσης ένα σημαντικό μέτρο που εξαγγέλλει η υπουργός είναι ότι οι σχολές θα αποκτήσουν ιδιωτική αστυνομία ή Security.
Όσοι μπαίνουν στα πανεπιστημιακά κτίρια θα ελέγχονται αυστηρά, ώστε να μπει τέλος στη σημερινή κατάσταση.
Πρώτα διοικήσιμο, μετά αυτοδιοίκητο
Σε ερώτηση για το αν θα καταργηθεί το άσυλο, η Άννα Διαμαντοπούλου τονίζει ότι "το άσυλο «σκοτώνουν» αυτοί που δήθεν θέλουν να το προστατέψουν" και κάνει λόγο για καθηγητές που προπηλακίζονται και χώρους πανεπιστημίων που έχουν καταληφθεί από άτομα που δεν ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
Η υπουργός προσθέτει ότι στόχος του υπουργείου είναι να αποκατασταθεί η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και προσώπων στους χώρους του πανεπιστημίου και να προστατευθεί η δημόσια περιουσία.
"Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ δεν αρκεί να είναι αυτοδιοίκητο, πρέπει να γίνει και διοικήσιμο. Αυτό θα γίνει όπως γίνεται σε όλες τις δηµοκρατικές χώρες µε σπουδαία πανεπιστήµια όπου κανείς δεν διανοείται να εκχωρήσει την εύρυθµη λειτουργία τους στην Εισαγγελία και τις Αστυνοµικές Αρχές".
Η κατάληψη της Νομικής
Αναφερόμενη στην κατάληψη της Νομικής από 250 μετανάστες, η υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και κάθε μετανάστης να κριθεί ξεχωριστά για το αν θα πάρει άσυλο ή θα απελαθεί.
Σε ερώτηση για τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε χωρίς επεισόδια και χωρίς να ανοίξει μύτη, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεισφορά των πρυτανικών αρχών, που έστω και στο τέλος ανέλαβαν τις ευθύνες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου