Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Πανεπιστημιακών Κινημάτων, Παρίσι 11-13 Φεβρουαρίου 2011

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Πανεπιστημιακών Κινημάτων, Παρίσι 11-13 Φεβρουαρίου 2011
Από το Λονδίνο μέχρι τη Βιέννη, από τη Ρώμη μέχρι το Παρίσι, από την Αθήνα μέχρι τη Μαδρίτη, μια νέα Ευρώπη αναδύεται. Οι φοιτητές και οι επισφαλείς εργαζόμενοι, οι πολίτες και οι μετανάστες, τα πλήθη αγωνίζονται για τη ζωή και το μέλλον τους στις πρώτες γραμμές κατά της κρίσης.
Αγωνίζονται να επανακτήσουν τα δικαιώματά τους και τον κοινό πλούτο που δημιουργούν καθημερινά. Επαναστατούν εναντίον των μέτρων λιτότητας που εκμεταλλεύονται το παρόν και ληστεύουν το μέλλον μας. Μαίνονται κατά της αλαζονείας της εξουσίας.
Μετά από τη συλλογική συμφωνία των συναντήσεων του περασμένου έτους «Bologna Burns» στη Βιέννη, το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Μπολόνια και του «Commoninversity» που διεξήχθη αυτό το έτος στη Βαρκελώνη, το Edu-Factory και το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαίδευσης (Autonomous Education Network) συμμετέχουν στην πρόσκληση για μια ευρωπαϊκή συνάντηση με όλες τις ομάδες που παίρνουν μέρος στην κοινή πάλη για τη δημιουργία ενός ισχυρού ευρωπαϊκού δικτύου αγώνων εντός και εκτός του πανεπιστημίου. Ένα διακρατικό χώρο για να συζητηθεί και να αναπτυχθεί η συλλογική πολιτική μας δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις εναντίον των πανεπιστημίων και της κοινωνικής πρόνοιας και να οικοδομήσουμε ένα νέο μέλλον για όλους.
Μέσα από συνέδρια και ημερίδες, επιτροπές και συνελεύσεις, θα προτείνουμε τη συζήτηση γύρω από τα βασικά θέματα του Πανεπιστημίου, την αυτόνομη παραγωγή γνώσης, την αυτο-εκπαίδευση, τους δικτυωμένους αγώνες, τη διακρατική πολιτική οργάνωση και τα κοινά.
Η ώρα έφτασε να ξεσηκωθούμε, από κοινού, συλλογικά και μεμονωμένα, να διεκδικήσουμε εκ νέου τη ζωή μας και να οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη που να βασίζεται στα δικαιώματα και την πρόσβαση. Ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε ό,τι είναι δικό μας : τα κοινά.

Το πρόγραμμα και το flyer της συνάντησης Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου