Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Από το Φλεβάρη αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστήμιου αν το Υπουργείο επιμείνει στη λογική των περικοπών

Πηγή Alfavita
Με ομόφωνο ψήφισμά της η Σύγκλητος του  Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοινώνει ότι από το Φλεβάρη αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστήμιου αν το Υπουργείο  επιμείνει στη λογική των περικοπών.
Αναλυτικά το ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
(ΟΜΟΦΩΝΟ)
Μυτιλήνη, 27 Ιανουαρίου 2011
Θέμα: Περικοπή πιστώσεων συμβασιούχων διδασκόντων Π.Δ. 407/80
Η απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ να μειώσει τις διαθέσιμες πιστώσεις για τους συμβασιούχους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου από 108 σε 91, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2010-2011, αποτελεί άλλη μια μονομερή αθέτηση του τετραετούς προγραμματισμού εις βάρος της ακαδημαϊκής λειτουργίας όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η περικοπή αυτή, εν μέσω του ακαδημαϊκού έτους, προκαλεί τεράστια προβλήματα και αδυναμία ομαλής υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών

 όλων των Τμημάτων κατά το εαρινό εξάμηνο. Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όλα τα Τμήματα στελεχώνονται από μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ (ο μέσος όρος μελών ΔΕΠ ανά Τμήμα είναι περίπου 17), ενώ υπάρχει σοβαρό έλλειμμα μελών ΕΕΔΙΠ. Κατά συνέπεια οι συμβασιούχοι συνάδελφοι ΠΔ 407/80 καλύπτουν ουσιαστικές εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των Τμημάτων και η περικοπή έστω και ελάχιστου αριθμού πιστώσεων διαταράσσει την προγραμματισμένη υλοποίηση των μαθημάτων.
Πάγια θέση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί η σταδιακή μείωση του αριθμού συμβασιούχων συναδέλφων με ισόποση όμως αύξηση του αριθμού μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ, σύμφωνα με τον υφιστάμενο τετραετή προγραμματισμό.
Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ομόφωνα καταδικάζει την απόφαση περικοπής των ήδη ελάχιστων αναγκαίων πιστώσεων για την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων και ζητά επιτακτικά από το ΥΠΔΒΜΘ :
(1) Την χορήγηση των 17 επιπλέον αναγκαίων πιστώσεων πριν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου.
(2) Τον άμεσο διορισμό των είκοσι έξι (26) εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και των πέντε (5) ΕΤΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
(3) Την άμεση προκήρυξη όλων των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ.
Στην περίπτωση που το ΥΠΔΒΜΘ δεν ανταποκριθεί, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα είναι υποχρεωμένο να αναστείλει τη λειτουργία του στην αρχή του εαρινού εξαμήνου 22-23 φεβρουαρίου, 2011.
To ψήφισμα της συγκλήτου Πανεπιστημίου Αιγαίου θα κοινοποιηθεί από την Πρυτανική αρχή στο ΥΠΔΒΜΘ (παράσταση στο Υπουργείο), στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σε όλα τα Πανεπιστήμια, στην επερχόμενη σύνοδο των Πρυτάνεων καθώς και σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σχόλιο:
Από τη μεταβιομηχανική κοινωνία της γνώσης στην κοινωνία της απόγνωσης by Ann Diamantopoulou...
Ή πως η ανθρώπινη δυστυχία της καπιταλιστικής κρίσης προβάλεται ως ορθολογική κατάσταση, με την ανθρώπινη ευτυχία να είναι πια για τον καπιταλισμό κάτι το τελείως ανορθόλογο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου