Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τρεις μήνες απλήρωτοι οι διδάσκοντες στο ΤΕΙ Κρήτης

Πηγή:CretaLive.gr
Απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες και σε καθεστώς αβεβαιότητας καλούνται να ζήσουν οι συμβασιούχοι διδάσκοντες στο ΤΕΙ Κρήτης.
Η κωλυσιεργία των συναρμόδιων υπουργείων να υπογραφεί η απόφαση για τις εγκεκριμένες πιστώσεις στο Ίδρυμα, έχει τινάξει «στον αέρα» τον οικογενειακό προϋπολογισμό χιλίων, περίπου, επί μισθώ και ωρομισθίων διδασκόντων.
Το παραπάνω καταγγέλλουν στην «Π» εκπρόσωποι της ένωσης επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών και εκπαιδευτικών ειδικών μαθημάτων, οι οποίοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλει η διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Ευάγγελος Καπετανάκης, δηλώνει αισιόδοξος ότι το πρόβλημα θα λυθεί εντός των ημερών ενώ αναφέρει πως το θέμα θα απασχολήσει και τη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή στην Πτολεμαΐδα.
Κεντρικό θέμα της Συνόδου είναι «Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση: Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Πανεπιστήμια- Οι αναγκαίες αλλαγές».
Ο κ. Καπετανάκης τονίζει πως το 75% με 80% των διδασκόντων στα τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης είναι συμβασιούχοι, υπάρχουν, μάλιστα, τμήματα που δεν έχουν κανένα μόνιμο διδάσκοντα. «Το πρώτο πρόβλημα των ΤΕΙ είναι οι εκπαιδευτικοί, το μόνιμο προσωπικό του», τονίζει.
Σημειώνεται πως το πρόβλημα ξεκινά από τα τρία συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας, που καθυστερούν να υπογράψουν την πράξη που απαιτείται για την πληρωμή των συμβασιούχων. Το ελεγκτικό συνέδριο αρνείται να εγκρίνει τις πληρωμές των διδασκόντων χωρίς τη συγκεκριμένη ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου).
Όμως, μετά από πιέσεις του Ιδρύματος, δέχτηκε να καταβάλει τα χρήματα των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου αλλά και να πληρωθεί το ΙΚΑ των συμβασιούχων.
Συνεπώς , αναμένεται το επόμενο διάστημα να δοθούν τα δεδουλευμένα - δώρο Χριστουγέννων και μήνα Δεκεμβρίου- στους διδάσκοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου