Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Διεκόπη το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ από εισβολή φοιτητών στο στούντιο

πηγή: in.gr

Με επεισοδιακό τρόπο διεκόπη λίγο μετά τις 21:00 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ την Κυριακή. Ομάδα περίπου 60 ατόμων από το συντονιστικό των φοιτητικών καταλήψεων εισέβαλαν στο στούντιο την ώρα που βρισκόταν στον αέρα το δελτίο ειδήσεων, ζητώντας να γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του κρατικού καναλιού και να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της ΕΡΤ.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την διαπραγμάτευση, η διοίκηση της ΕΡΤ πρότεινε να παραδοθεί ένα γραπτό μήνυμα το οποίο και θα αναγνωστεί κατά την μετάδοση του προγράμματος, ενώ η ομάδα των 60 ατόμων επέμεινε να παρουσιάσουν μέλη της τις θέσεις τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

Τελικά, αποφασίστηκε να βιντεοσκοπηθεί η δήλωση της ομάδας και στη συνέχεια τα άτομα αποχώρησαν από το ραδιομέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η είσοδος της ομάδας των 60 ατόμων έγινε από την κεντρική πύλη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Μετά την εισβολή, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, δυνάμεις της οποίας συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη λεωφ. Μεσογείων.

Νεότερη ενημέρωση

Συνεχίζεται η κατάληψη της ΝΕΤ

Το κάλεσμα των φοιτητών που βρίσκονται στο κτίριο της ΝΕΤ είχε ανταπόκριση και αρκετός κόσμος είναι συγκεντρωμένος τώρα έξω απ την ΝΕΤ κάτι που θα κάνει δύσκολο στις δυνάμεις καταστολής να κάνουν συλλήψεις την στιγμή που θα αποχωρούν οι φοιτητές.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με συντρόφους που είναι μέσα στο κτίριο της ΝΕΤ μας είπαν ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης δεσμεύτηκε ώστε το μαγνητοφωνημένο μήνυμα τους θα μεταδοθεί πρώτο θέμα στο δελτίο ειδήσεων στις στις 12 και θα επαναληφθεί στην πρωινή εκπομπή της Δευτέρας.. Όταν αποχωρήσουν οι καταληψίες θα έχουμε  -και θα ανεβάσουμε στο μπλοκ μας σε ηχητική μορφή- τα συνθήματα που ακούστηκαν και δηλώσεις φοιτητών που μίλησαν για τον ιστότοπο μας.
 
Για συνεχή ενημέρωση στα παρακάτω linksAthens Indymedia, Βαθύ Κόκκινο

1 σχόλιο:

  1. Σύντροφοι να μεταφραστεί άμεσα το κειμενάκι στα αγγλικά, γαλλικά γερμανικά και ότι άλλο. Υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον!!! Άμεσα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή