Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Στον ... «Γερμανό» για φοιτητικό πάσο

πηγή: avgi.gr

Στα καταστήματα «Γερμανός» στέλνει το υπουργείο Παιδείας τους φοιτητές για να προμηθευτούν το φοιτητικό τους πάσο, που πλέον θα είναι ηλεκτρονικό. Και βεβαίως ο «Γερμανός» δεν αναλαμβάνει «δωρεάν» αυτή «τη χρονοβόρα διαδικασία», όπως τη χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας. Για κάθε πάσο, η εν λόγω εταιρεία θα εισπράττει 2,46 ευρώ. Η κυβέρνηση δεν τσιγκουνεύεται το χρήμα όταν πρόκειται να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα. Όμως αποδεικνύεται εξαιρετικά τσιγκούνα με τις κοινωνικές παροχές στερώντας το πάσο από 140.000 φοιτητές!
Η εφαρμογή του νόμου, που σταδιακά καταργεί κάθε φοιτητική μέριμνα, αρχίζει από το πάσο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αιτήσεις για πάσο μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, αρκεί να μην είναι ήδη κάτοχοι τίτλου για τον κύκλο σπουδών με βάση τον οποίον αιτούνται και να μην έχουν ξεπεράσει τα κανονικά έτη σπουδών! Για τους προπτυχιακούς το ν+2.  Αν ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία, και τη ρετσινιά του αιώνιου θα έχουν, αλλά και χωρίς πάσο θα μείνουν σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, που πολλοί νέοι δεν έχουν χρήματα ούτε για τα εισιτήριά τους. Με βάση τα παραπάνω, το υπουργείο Παιδείας υπολογίζει ότι θα εκδοθούν 364.380 δελτία έναντι 505.000 που είχαν σταλεί πέρυσι στα ιδρύματα. Οι «φωστήρες» του υπουργείου Παιδείας υπολογίζουν ότι θα γλιτώσουν 1 εκ. ευρώ, που μπορεί, λέει, να διατεθεί σε άλλες δραστηριότητες, «τόσο από τα ιδρύματα και την πολιτεία όσο και από ιδιώτες». Η εταιρεία «Γερμανός» πάντως θα κερδίσει σχεδόν 1 εκ. ευρώ από τη διανομή των πάσο.
Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ανάθεση μιας δημόσιας λειτουργίας σε ιδιωτική επιχείρηση, το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι δεν έκανε το ίδιο συμφωνία με το δίκτυο καταστημάτων «Γερμανός», αλλά το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας διενήργησε μειοδοτικό διαγωνισμό, τον οποίο κέρδισε η ΕΒΕΚ ΑΕΒΕ - Ελληνική Βιομηχανία Έξυπνων Καρτών (κάρτες κινητών, τηλεκάρτες, κάρτες εισόδου). Η ΕΒΕΚ έχει ως υπεργολάβο το δίκτυο καταστημάτων «Γερμανός». Άρα φτάσαμε στο ίδιο αποτέλεσμα.
Οι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2011-12. Το πάσο θα βρίσκεται στο σημείο παράδοσης εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης του φοιτητή από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου