Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ο κ. Πανάρετος, ο νεποτισμός και η ανείπωτη υποκρισία


Ο κ. Πανάρετος, ο νεποτισμός και η ανείπωτη υποκρισία
πηγή: politis-gr

Παραφράζοντας ελαφρά τα λόγια του Tristan Bernard, ο οποίος έγραφε για την αθωότητα, καταλήγω στο «Κανείς δεν φαίνεται μεγαλύτερος υπέρμαχος της διαφάνειας , από έναν ένοχο που δεν κινδυνεύει πια» , απ’ όπου  θεωρώ ότι προκύπτει ο «ορισμός» της ανείπωτης υποκρισίας!
Μαθαίνω ότι ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος έλαβε την απόφαση να ακυρώσει την εκλογή λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λόγω παραβίασης της νομιμότητας.Κατά τον έλεγχο νομιμότητας των πρακτικών εκλογής προέκυψε ότι ο πρόεδρος του εκλεκτορικού σώματος που ασχολήθηκε με την εκλογή του συγκεκριμένου λέκτορα, ήταν …πατέρας του!
Το γνωστό ελληνικό  φαινόμενο του νεποτισμού στα Πανεπιστήμια της χώρας μας, του οποίου ΟΜΩΣ μέρος του είναι και .. ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος !
Ο κ. Πανάρετος διορίστηκε καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν πρόεδρος του Τμήματος ήταν… η γυναίκα του, το 1991. Και για τα επόμενα 12 χρόνια μάλιστα, τη θέση του προέδρου την κατείχαν εναλλάξ… ο ίδιος και η γυναίκα του ! «Κοίτα ποιος μιλάει;»
Ως γνωστόν ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος είναι επιστήθιος φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, και επί πολλές δεκαετίες στενός συνεργάτης του σημερινού Πρωθυπουργού, σε εκπαιδευτικά ζητήματα.
Λίγες ημέρες λοιπόν πριν τις εκλογές ο Γιάννης Πανάρετος ξεκίνησε μια «σταυροφορία» κατά του νεποτισμού στα Πανεπιστήμια, θέλοντας να ξεσκεπάσει όλους εκείνους που… τρύπωσαν, ως καθηγητές και προσωπικό στα ΑΕΙ, επειδή είχαν τις «πλάτες» κάποιου συγγενή τους.
Και τι έκανε ο κ. Πανάρετος; Με έγγραφό του ζήτησε στοιχεία για όσους πανεπιστημιακούς διορίστηκαν τα τελευταία 15 χρόνια στο πανεπιστήμιο των συγγενών τους.
Καταλάβατε την ανείπωτη υποκρισία; Η έρευνα  δεν περιορίζεται τυχαία στα 15 τελευταία έτη. Εάν θα έφθανε έως 20 χρόνια πίσω , θα έπρεπε στη λίστα να συμπεριληφθεί και… Ο ΙΔΙΟΣ !
«Κανείς δεν φαίνεται μεγαλύτερος υπέρμαχος της διαφάνειας , από έναν ένοχο που δεν κινδυνεύει πια» ! Ο  ορισμός της ανείπωτης υποκρισίας!
Υ.Γ  Ναι! Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο κ. Πανάρετος παραμένει … υφυπουργός Παιδείας! Υπάρχει  ο νεποτισμός ΚΑΙ στη πολιτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου