Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Αν επιμείνετε στα Συμβούλια Διοίκησης τα ΑΕΙ θα κλείσουν

Η ΠΟΣΔΕΠ έτοιμη για μάχη....
Πηγή:newsinnews, Το Βήμα
«Εάν το υπουργείο Παιδείας επιμείνει στην πρότασή του για Συμβούλια Διοίκησης στα πανεπιστήμια και διορισμένους πρυτάνεις θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να αναστείλουμε τη λειτουργία των πανεπιστημίων», προειδοποίησε σήμερα, Πέμπτη, μιλώντας στο «Βήμα» η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) κυρία Ευγενία Μπουρνόβα.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «έχοντας κάθε καλή πίστη βέβαια, περιμένουμε την δέσμευση του υπουργείου Παιδείας ότι στο νομοσχέδιο του για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση θα έχουν συμπεριληφθεί και οι προτάσεις της Ομοσπονδίας και των διοικήσεων των πανεπιστημίων».
Αλλά αν αποδειχθεί τελικά ότι η ΠΟΣΔΕΠ και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων δεν εισακούσθηκαν «θα αναγκαστούμε να επιλέξουμε δράσεις με αρνητικές επιπτώσεις για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων», κατέληξε η κυρία Μπουρνόβα.

Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές πραγματοποίησαν το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, για τα θέματα της υποχρηματοδότησης της έρευνας και των εξελίξεων καθηγητών ΑΕΙ, που έχουν «παγώσει» επί μήνες.
Το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ ωστόσο, δεν συναντήθηκε με την υπουργό κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία έπρεπε να μεταβεί στην Βουλή, αλλά με τον υφυπουργό, αρμόδιο για τα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης, κ. Γιάννη Πανάρετο.
Ο υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους πανεπιστημιακούς ότι η αξιολόγηση και χρηματοδότηση των ερευνητικών προγραμμάτων που αναμένουν τα πανεπιστήμια, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Επίσης τους είπε ότι για τις εξελίξεις του κλάδου, αναμένεται σχετικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών.
Πάντως, οι καθηγητές ΑΕΙ ζήτησαν και περιμένουν να συναντήσουν, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, και την ίδια την υπουργό Παιδείας, δηλώνοντας ότι από την συνάντηση αυτή θα κριθεί και η πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου