Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Οι σπουδαστές αποφάσισαν κινητοποιήσεις στο ΤΕΙ Πειραιά

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι σπουδαστές αποφάσισαν κινητοποιήσεις
Κινητοποιήσεις για το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική στο ΤΕΙ Πειραιά, όπως και στα περισσότερα ιδρύματα, αποφάσισε ο Σύλλογος Σπουδαστών ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά, υπερψηφίζοντας την πρόταση των Επιτροπών Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στη χτεσινή Γενική Συνέλευση. Στο ΤΕΙ οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι, οι σπουδαστές περιμένουν σε λίστες αναμονής για τα εργαστήρια και γενικότερα αντιμετωπίζουν την άθλια κατάσταση που είναι συνέπεια των περικοπών της κυβέρνησης σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Οι σπουδαστές προχωρούν σε κινητοποίηση σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, αύριο σε συνέντευξη Τύπου και συλλογή υπογραφών σε κείμενο του Συλλόγου για την κατάσταση στο ΤΕΙ Πειραιά. Αποφάσισαν νέα Γενική Συνέλευση, μετά το Πάσχα, για κλιμάκωση του αγώνα.
Οι σπουδαστές απαιτούν να μην κλείσει το ΤΕΙ Πειραιά, να υπάρχει μόνιμο προσωπικό, να φύγουν οι εταιρείες απ' τις σχολές, τονίζοντας πως για την κατάσταση στο ίδρυμα υπεύθυνη είναι η πολιτική των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ που θέλουν να μετατρέψουν τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ, που θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, που θα πουλάνε κουτσουρεμένες γνώσεις στους σπουδαστές - πελάτες, που θα τους διδάσκουν πώς τους θέλει η «αγορά». Διεκδικούν πλήρως δωρεάν σπουδές, καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα ιδρύματα, σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους χωρίς κανενός είδους πιστοποιήσεις προσόντων, Ανώτατη Εκπαίδευση που έχει ανάγκη ο λαός και όχι τα μονοπώλια.
Αποπροσανατολιστική κόντρα μακριά από την ουσία
Το υπουργείο Παιδείας, προχτές, επιδίωξε να παρουσιάσει το ΤΕΙ Πειραιά σαν ξεχωριστή περίπτωση, υποστηρίζοντας πως είναι το μοναδικό ΤΕΙ της χώρας που στο τέλος του χρόνου παρουσίασε έλλειμμα πάνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, «χωρίς να δίδεται κάποια εξήγηση για την αιτία».
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, με χτεσινή ανακοίνωσή του, διαμαρτυρήθηκε ότι η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «ρίχνει σκιές πάνω στη Διοίκηση, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί νέος έλεγχος» και υποστήριξε πως «η κατανομή των πιστώσεων στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα πρέπει να στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε εικονικές εγγραφές σπουδαστών». Πρόσθεσε, δε, πως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί ότι το ΤΕΙ Πειραιά είναι το τρίτο ΤΕΙ σε αριθμό ενεργών σπουδαστών και όγκο εκπαιδευτικών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου