Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Πηγή:Iteanews
Παρακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια το θέατρο του παραλόγου που παίζεται σε βάρος της περιοχής μας σχετικά με την κατασκευή του κτιρίου του ΤΕΙ στην πόλη μας . Σας υπενθυμίζουμε ότι :
1)Το κτίριο άρχισε να κατασκευάζεται το 2003

2) οι εργασίες σταμάτησαν το 2004.

3) το 2006 έγινε η διάλυση της εργολαβίας του έργου.

4) Μετά από αγώνες της τοπικής κοινωνίας έχουν διατεθεί τεραστία ποσά από την Νομαρχία Φωκίδος και από τον δήμο Άμφισσας για την σύνταξη καινούργιας μελέτης και για απαλλοτριώσεις . Από το καλοκαίρι του 2010 όλα είναι έτοιμα για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ .

5) Προεκλογικά έχουμε την ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου για την ολοκλήρωση του έργου όπως και του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ακόμη και πολύ πρόσφατα ο υπουργός ανάπτυξης κ.Χρυσοχοίδης σε συνδιάσκεψη στην Λαμία ενθάρρυνε με κατηγορηματικό τρόπο τους εμπλεκομένους Φορείς να εντάξουν άμεσα όλα τα ώριμα έργα στο ΕΣΠΑ .

Μετά το πιο πάνω σύντομο ιστορικό και την αλλαγή μέχρι τώρα τεσσάρων κυβερνήσεων ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟ αλλιώς ένα συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε, ότι έναντι των πολιτών της Άμφισσας και της Φωκίδας υπάρχει σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας και η «όποια» εμπιστοσύνη μας σε υποσχέσεις κλονίστηκε ανεπανόρθωτα .

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ !!

Τέλος ζητάμε άμεσα να οριστεί κοινή συνάντηση με εσάς ( κ.Γερακουδη και κ.Περγαντα ) παρουσία των αιρετών του Νομού μας για να λάβουμε σαφείς απαντήσεις επί του θέματος .

( Σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει στης 12/12/2010 και είχαμε αποστείλει στο υπουργείο Παιδείας και δια Βίου Μάθησης )


Άμφισσα 30 Μαρτίου 2011



1)Δικηγορικός Σύλλογος Άμφισσας
2)Σύλλογος «ΕΛΙΑ»
3)Αιμοδοτικος Σύλλογος Άγιοι Ανάργυροι
4)Σ.Ε.Α.Ν. Φωκίδος
5)Σύλλογος Γυναικών Φωκίδος
6) Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδος
7) Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας
8)Αθλητικός Σύλλογος «Μάκαρος»
9) Φαρμακευτικός Σύλλογος Φωκίδος
10) Eμπορικός Σύλλογος Άμφισσας

ΠΡΟΣ : 1) Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ.Γερακούδη

2) Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ.Κ.Περγαντά

ΚΟΙΝ. 1) Βουλευτή Φωκίδος κ Α.Παπαθανάση

2) Αντιπεριφερειαρχη Φωκίδος κ.Γ.Γαζή

3) Δήμαρχο Δελφών κ.Ν.Φουσέκη

4) Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών

5) Πρόεδρο ΤΕΙ Λαμίας

6) Πρόεδρο παραρτήματος Άμφισσας ΤΕΙ Λαμίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συλλογικών Φορέων της Άμφισσας

Στα πλαίσια της συζήτησης για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, επιθυμούμε να σημειώσουμε τα κατωτέρω που ελπίζουμε να τα λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν της η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας :

1. Για το Τ.ΕΙ της Άμφισσας ( Παράρτημα Άμφισσας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας) έχει δοθεί τεράστιος και πολύπλευρος αγώνας από την τοπική κοινωνία, έχουν διατεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά από τη Νομαρχία Φωκίδας και από το Δήμο Άμφισσας και γενικότερα αποτελεί μια δομή που βρίσκεται σταθερά και ακλόνητα στην κορυφή της πυραμίδας των ζητημάτων που συγκινούν και κινητοποιούν το λαό της Άμφισσας και ευρύτερα του «καλλικρατικού» Δήμου Δελφών.

2. Η Πολιτεία πρέπει να μας απαντήσει ποιον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τι είδους επένδυση έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία 35 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή μας. Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε ίσως ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα στον οποίο δεν έχει εκτελεστεί κανένα μεγάλο οδικό έργο (που να μας βγάλει από τη σχετική γεωγραφική μας απομόνωση), δε διέρχεται σιδηρόδρομος (ούτε υπάρχει καμία πρόθεση για κάτι τέτοιο) και επιπλέον έχουμε υποστεί επί 25ετία τον πλήρη στραγγαλισμό που προκύπτει από την τεράστια ζώνη στην οποία έχει καθοριστεί το προστατευόμενο Δελφικό Τοπίο (ασφυκτικός περιορισμός υπέρ της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς, χωρίς όμως κανένα αντιστάθμισμα για τον τόπο που πλήττεται όλα αυτά τα χρόνια). Δε χρειάζεται φυσικά να επισημάνουμε ότι με τις ανωτέρω συνθήκες είναι σχεδόν αδύνατη κάθε σοβαρή προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός ισχυρού τομέα πρωτογενούς παραγωγής ή μεταποίησης και δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε όλες τις στατιστικές μετρήσεις η περιοχή μας εμφανίζεται ως μια από τις πιο φτωχές και υποβαθμισμένες της πατρίδας μας.

3. Πιστεύουμε ακόμη ότι τυγχάνουμε από τις περιοχές της χώρας που ελάχιστα συμβάλλαμε στην υπερχρέωση και στο εν γένει δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας, καθότι, πέραν του ότι ελάχιστα χρήματα έχουν επενδυθεί στον τόπο αυτόν (ούτε η πανάκριβη Ολυμπιάδα μας άγγιξε καθόλου… ), δεν είχαμε καν την τύχη να απολαμβάνουμε των υπηρεσιών σχεδόν καμίας εκ των ΔΕΚΟ, που με τα τεραστία ελλείμματα τους τροφοδότησαν στο μέγιστο βαθμό το κρατικό μας χρέος (Ολυμπιακή, ΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΗΛΙΙΑΙΙ, ΟΛΠ κλπ κλπ) .

4. Υπό τις ανωτέρω συνθήκες θεωρούμε εντελώς προφανές ότι μόνο

προοπτικές της λεγόμενης «ήπιας ανάπτυξης» θα μπορούσε να αντικρύσει με κάποια ελπίδα η δική μας περιοχή. Έτσι απλά εξηγείται για ποιο λόγο η πόλη μας, Άμφισσα αλλά και η ευρύτερη περιοχή του νέου Δήμου Δελφών, αγκάλιασε με τόσο ενδιαφέρον και αγκιστρώθηκε εναγωνίως πάνω στον πνευματικό, κοινωνικό και οικονομικό φάρο που λέγεται ΤΕΙ. Για το λόγο αυτό προσδοκούσαμε και θερμά προσδοκούμε ακόμη να ενισχύσουμε το τριτοβάθμιό μας εκπαιδευτικό Ίδρυμα με στόχο (και φυσικά υπό την αίρεση της αντίστοιχης κρατικής βούλησης) πολύ σύντομα να το διευρύνουμε σε επίπεδο αυτόνομης Σχολής και να το αναβαθμίσουμε πολύπλευρα (κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, εκπαιδευτικό προσωπικό, κοινωνική στήριξη και δικτύωση), ώστε να προσφέρει σπουδές πολύ υψηλού επιπέδου στους φοιτητές του.

5 Πιστεύουμε ότι τα παραπάνω θα απασχολήσουν σοβαρά τους εκπονούντες τα σχέδια αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση το κράτος μας δεν επιτρέπεται να παραδώσει στην πλήρη εγκατάλειψη μια περιοχή με τεράστια ιστορία και μοναδική προσφορά στους. αγώνες του ελληνικού λαού, ξεκαθαρίζουμε δε από την πλευρά μας ότι κάθε (απευκταία) αρνητική εξέλιξη θα αποτελέσει αιτία ξεσηκωμού χωρίς προηγούμενο για την τοπική μας κοινωνία!

Είναι σαφές από τα παραπάνω ότι ως πρώτο βήμα, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει άμεσα να άρει τα αδικαιολόγητα εμπόδια που θέτει στην εξέλιξη του κτιριακού προγράμματος του ΤΕΙ Άμφισσας (πράξη που έρχεται άλλωστε σε πλήρη αντίθεση με τη ρητή δέσμευση κατά την επίσκεψή του στην πόλη μας του σημερινού πρωθυπουργού, κ. Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος πιστεύουμε ότι ενστερνίστηκε τότε τα επιχειρήματά μας και αντιλήφθηκε την ιδιαιτερότητα της περίπτωσής μας), εν συνεχεία δε οφείλει να εντάξει την πόλη μας, έδρα του Δήμου Δελφών, στον ευρύτερο σχεδιασμό του με ειλικρινή βούληση όχι κατεδάφισης, αλλά δημιουργίας και ανασύνθεσης, με προοπτική τη συμμετοχή του τριτοβάθμιου ιδρύματος της Άμφισσας σε σχήματα σύγχρονα, βιώσιμα και επωφελή για τη νεολαία της χώρας μας!

Άμφισσα, 12 Δεκεμβρίου 2010

(Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλογικών Φορέων της Άμφισσας)


Σχόλιο: Ο Γιώργος είναι πονηρός κι' αυτά που λέει μη τα τρως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου