Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Συλλαλητήριο για την παιδεία από φοιτητές στην Κοζάνη

Πηγή :Πρωινός Λόγος onlineΣυντάχθηκε απο τον/την Β.Σ.   
Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2011 22:53
Συγκέντρωση για την παιδεία πραγματοποίησαν χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, φοιτητές μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών Κοζάνης και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων (Μ.Α.Σ.). Στόχος της κινητοποίησης ήταν να περάσει μηνύματα για μια ενιαία δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, ενώ παράλληλα είχε σαν στόχο να εκφράσει και την αντίθεσή των διαδηλωτών στο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Οι φοιτητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν μηνύματα κατά του μνημονίου «διαρκείας» όπως το χαρακτηρίζουν, όπως και του «μνημονίου» για την παιδεία, ζητώντας παράλληλα να δοθεί λύση στα ζητήματα σίτισης, στέγασης και μεταφοράς των φοιτητών. Παράλληλα, μοίραζαν στον κόσμο κείμενα με τις θέσεις του Μ.Α.Σ., που αφορούσαν τόσο την παιδεία, όσο και την επίθεση στη Λιβύη, ζητώντας να μην υπάρχει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να σημειωθεί πως τις χθεσινές κινητοποιήσεις στήριζε και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Κοζάνης, υψώνοντας πανό στην κεντρική πλατεία.
Σύμφωνα με τις θέσεις του Μ.Α.Σ. «ο νέος νόμος πλαίσιο που φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί και επίσημα το Δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας, μεγαλώνει την οικονομική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά της. Παραδίδει τη διοίκηση και λειτουργία των ιδρυμάτων στις επιχειρήσεις. Με τα εξατομικευμένα προγράμματα σπουδών διαλύεται η επιστημονική γνώση και το επιστημονικό αντικείμενο». Και αντιπαραθέτουν: «Εμπρός για να τους ανατρέψουμε, να δυναμώσουμε το Μ.Α.Σ. να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία για την λαϊκή εξουσία και οικονομία που οι λαοί θα ζουν μονιασμένοι χωρίς πολέμους, φτώχεια, ανεργία. απαίτησε να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια ούτε ευρώ για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – συγγράμματα. Να δοθεί μηνιαίο επίδομα ενοικίου – σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές – σπουδαστές που οι γονείς τους δεν τα βγάζουν πέρα, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένους. Να μην περάσει ο νόμος πλαίσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου