Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση συνεργασίας από το blog Φοιτητικό Κίνημα


Συναγωνιστή, συναγωνίστρια,

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων συμμετείχες περισσότερο ή λιγότερο ενεργά, στις μαζικές διεργασίες, στις καταλήψεις, στις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε πολλούς φοιτητικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου. Στήριξες με τη ψήφο σου την κατάληψη της σχολής σου για άλλοτε μικρό άλλοτε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αντάλλαξες απόψεις με συμφοιτητές με παρόμοιες ανησυχίες, διαμόρφωσες αποφάσεις κείμενα, συμμετείχες σε διαδηλώσεις, οργάνωσες το πρόγραμμα των καταλήψεων, συντόνισες δράσεις, αντιπάλεψες απόψεις και ανθρώπους της αντίδρασης, βίωσες την καταστολή. Γοητεύτηκες από την ομορφιά, την αποφασιστικότητα ορισμένων ανθρώπων, το εύρος των γνώσεων, την οργανωτικότητα, την πειθώ. Είδες να διακρίνονται άνθρωποι που ποτέ σου δε φανταζόσουν ότι είχαν τέτοιες ικανότητες, ότι υπήρχαν.  Απογοητεύτηκες από την ανοησία, τη στενομυαλιά, τη φλυαρία, την έλλειψη στοιχειώδους ικανότητας για αντίληψη της κατάστασης, την έλλειψη σχεδίου, τη στάση των οργανωμένων δυνάμεων αλλά και πολλών απλών φοιτητών. Βίωσες την ανάταση αλλά και την υποχώρηση του κινήματος και την εκδικητική μανία του αντιπάλου. Μπορεί μάλιστα να συντέλεσες και εσύ σε αυτή, παρά τη διαφωνία σου με το νόμο Διαμαντοπούλου κάτω από την πίεση για την ολοκλήρωση των σπουδών σου. Έτσι είναι οι φάσεις της σκληρής πάλης φέρνουν στην επιφάνεια όλο το πλέγμα των αντιφάσεων της ζωής. Η ίδια η φοιτητική ζωή είναι αντιφατική και αντιφατική είναι και η πάλη των φοιτητών.  

Δε θα πρέπει να έχεις την παραμικρή αυταπάτη ότι ο αντίπαλος δεν πανηγυρίζει την υποχώρηση των καταλήψεων. Δεν πρέπει κανείς να τρέφει αυταπάτες νίκης. Οι καταλήψεις προσέφεραν την ευκαιρία για την οργάνωση όλων των δράσεων που αναφέρθηκαν προηγουμένως, δράσεων που πονοκεφάλιασαν σημαντικά την συγκυβέρνηση των αστών. Με τη λήξη τους χάνεται ακριβώς η ζωντανή έκφραση των αντιφάσεων του φοιτητικού κινήματος, -αντιφάσεις που ταλάνισαν όλα τα κινήματα διαμαρτυρίας του προηγούμενου διαστήματος, και που μόνο το φοιτητικό κίνημα έχει τις προϋποθέσεις να λύσει- στην πιο έκδηλη τους μορφή και επίσης πολλές από τις προϋποθέσεις επίλυσής τους, όπως οι μαζικές διεργασίες, οι αγωνιστικές συλλογικότητες, η ελευθερία χρόνου, τα υποτυπώδη όργανα διαβούλευσης, τα συντονιστικά. Οι αντιφάσεις αυτές υποχωρούν σε λιγότερο οξυμένες μορφές, χωρίς να εξαφανίζονται, μαστίζουν το φοιτητικό κίνημα στις περιόδους της κάλμας, για να έρθουν ολοζώντανες πάλι στην επιφάνεια στον επόμενο γύρο κινητοποιήσεων από πιθανόν μια άλλη φουρνιά φοιτητών. Αν δεν βρεθούν τρόποι και μέσα για  την επίλυση των αντιφάσεων αυτών, αν δεν μελετηθεί η εμπειρία των έως σήμερα κινητοποιήσεων αν δεν υλοποιηθούν τα μέσα που θα χρειαστούν για ένα ποιοτικά ανώτερο φοιτητικό κίνημα τότε είμαστε καταδικασμένοι να δούμε το ίδιο έργο πάρα πολλές φορές.


Ποιος φοιτητής  όμως θα αναλάβει αυτή τη δραστηριότητα; Ποιο κομμάτι του κινήματος θα μείνει ζωντανό με το τέλος των καταλήψεων; Ποιο όργανο του κινήματος θα χαράξει σχέδιο και θα συντονίσει τη δραστηριότητα για μια ποιοτική άρση του φοιτητικού κινήματος σε περίοδο κάλμας και αντίδρασης; 

Στις κινητοποιήσεις του 2006- 2007  οι πιο πρωτοπόροι φοιτητές είχαν την ελπίδα ότι τα συντονιστικά θα παρέμεναν ζωντανά με την λήξη των κινητοποιήσεων για να αναλάβουν τον παραπάνω ρόλο. Ξεκάθαρα οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Με την υποχώρηση των κινητοποιήσεων στα συντονιστικά έμειναν σχεδόν αποκλειστικά οι οργανωμένες δυνάμεις. Γι’ αυτό λέγονται και οργανωμένες γιατί δεν διαλύονται την περίοδο της κάλμας. Η κάθε μια τους είχε το δικό της σχέδιο για την περαιτέρω δράση που έπρεπε να ακολουθηθεί και τα συντονιστικά ήταν μάλλον εμπόδιο στη δράση τους. Ωστόσο κανένα από τα σχέδια δράσης των οργανωμένων δυνάμεων δεν απέτρεψε την επανάληψη των αντιφάσεων του φοιτητικού κινήματος με τρόπο θλιβερά προβλέψιμο. Οι οργανωμένες δυνάμεις απέτυχαν στα σημαντικότερα καθήκοντα που τέθηκαν για το φοιτητικό κίνημα του 2006-2007 Συνεπώς θεωρούμε ότι τα συντονιστικά είναι μάλλον απίθανο να επιβιώσουν. 

Τι άλλο έφερε όμως στην επιφάνεια το κίνημα του 2006-2007; Για πρώτη φορά έφερε τις σελίδες-blogs των καταλήψεων αν και δειλά τότε. Έφερε το Εδώ Πολυτεχνείο. Έφερε μορφές ηλεκτρονικού συντονισμού και συνεργασίας των φοιτητών σε πανελλαδικό επίπεδο. Δυστυχώς οι μορφές αυτές έσβησαν γρήγορα μετά την ήττα του κινήματος ενάντια στο νόμο Γιαννάκου. 

Στη φάση των κινητοποιήσεων που μας πέρασε η ηλεκτρονική παρουσία ήταν αναβαθμισμένη με πολλά blogs, ποιοτική αναβάθμιση του Εδώ Πολυτεχνείο, λογαριασμούς σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Το blog μας έκανε και αυτό την εμφάνισή του από το Δεκέμβρη του 2010 προσπαθώντας να εξοπλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θεωρητικά τον αγώνα. 

Οι νέες αυτές μορφές ηλεκτρονικής παρουσίας, εύκολες στο χειρισμό ακόμα και από αρχάριους, προσβάσιμες στην πλειονότητα των φοιτητών λόγω της ευγενικής χορηγίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με το φοιτητικό internet (sic), ικανές να μείνουν ζωντανές με ελάχιστη εργασία, με δυνατότητα συνεργασίας φοιτητών από όλα τα μέρη του κόσμου, με δυνατότητα εργασίας σε αυτά συναγωνιστών εκτός πανεπιστημίου, με δυνατότητες ανάρτησης polls κτλ έγιναν το κέντρο αναμετάδοσης του αγώνα των φοιτητών κατά τη διάρκεια της κατάληψης, κέντρο ενημέρωσης και συντονισμού, ζύμωσης, προπαγάνδας, αντιπληροφόρησης, θεωρητικής δουλειάς. 

Το ηλεκτρονικό αυτό επίτευγμα, αυθόρμητο στη δημιουργία του, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να καταρρεύσει. Οι δυνατότητες δουλειάς και πάλης που διανοίγει σε περιόδους κάλμας είναι μοναδικές. Θα περιγράψουμε συνοπτικά παρακάτω τι δυνατότητες εγκυμονεί.

Καταρχήν στις σχολές που δεν υπήρχε ανάλογο ηλεκτρονικό forum,blog κτλ για πρώτη φορά δημιουργήθηκε και αποτέλεσε χώρο ενημέρωσης ακόμα και των φοιτητών που δε συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Αποτέλεσε λοιπόν για περιορισμένο χρονικό διάστημα κόμβο ενημέρωσης και οργάνωσης της φοιτητικής ζωής όταν αυτή ζούσε στους ρυθμούς των κινητοποιήσεων. Η διατήρησή και επέκταση της ηλεκτρονικής παρουσίας θα σημάνει εύκολα τη μετατροπή του σε χώρο ενημέρωσης αλλά και παρέμβασης ταυτόχρονα στην περίοδο της κάλμας .(Με ιδεώδες παράδειγμα το γνωστό forum thmmy του ΗΜΜΥ ΑΠΘ που επέτρεπε την παρέμβαση ακόμα και σε αντιδραστικούς φοιτητές εκτός πόλης, και μεγέθυνε τις δυνατότητες προβολής των απόψεων των ανένταχτων φοιτητών !!! )

Δεύτερον η διατήρηση του blog θα αποτελέσει βήμα τοπικού πολιτικού διαλόγου, θεωρητικής διαπάλης,  χώρο ανακοινώσεων δράσεων και πρωτοβουλιών από όλους τους χώρους, αλλά θα δώσει και τη δυνατότητα προβολής των τοπικών μαχών κατά την εφαρμογή του νόμου σε πανελλαδικό επίπεδο. Θα επιτρέψει επίσης την «τηλεμεταφορά» ενισχύσεων από εργαζόμενους συναγωνιστές, φοιτητές άλλων σχολών αλλά και θα ενισχύσει την ηλεκτρονική προπαγάνδα, οργάνωση και χάραξη τοπικής στρατηγικής. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο λόγω της έλλειψης χρόνου κατά τη διάρκεια των μαθημάτων –εξεταστικών, όσο και λόγω της επερχόμενης «χωρικής αναδιάταξης» των τμημάτων και των σχολών με κλείσιμο πανεπιστημίων και ΤΕΙ της περιφέρειας. Εκεί συναγωνιστές οι δυνάμεις μας είναι πενιχρές και μπορούν να δεχτούν σημαντική ηλεκτρονική βοήθεια. Εκεί τις σχολές θα τις κλείνει το υπουργείο και εμείς θα πρέπει να ζητάμε ανοιχτές σχολές(sic).

Σε πανελλαδικό επίπεδο τώρα, οι διαχειριστές των  τοπικών blog, πρέπει και μπορούν να συνεργαστούν  για την αναβάθμιση της πανελλαδικής ενημέρωσης, τη διεθνή προβολή του αγώνα, το σχεδιασμό υποβοηθητικών ηλεκτρονικών εργαλείων συντονισμού και λήψης αποφάσεων, την ηλεκτρονική άμυνα και επίθεση, εργασίες που απαιτούν γνώσεις κόπο και χρόνο.

Τελευταίο αλλά σημαντικότερο, το δίκτυο αυτό θα μπορέσει να οργανώσει ερευνητική δουλειά πάνω στις αντιφάσεις και τις δυνατότητες του φοιτητικού κινήματος, να οργανώσει το διάλογο κριτικής στη δράση των οργανωμένων δυνάμεων, να επιτρέψει τον αναστοχασμό των στόχων, των μέσων και των τρόπων δράσης του φοιτητικού κινήματος.

Τα παραπάνω καθήκοντα είναι καθήκοντα των πιο πρωτοπόρων και αποφασισμένων φοιτητών, οργανωμένων ή μη. Αν οι οργανωμένες δυνάμεις δεν μπορούν να τα θέσουν στον εαυτό τους ή να ανταποκριθούν σε αυτά είναι δικό τους πρόβλημα. Θα μας χαροποιούσε φυσικά ιδιαίτερα μια απόφαση συντονιστικών σε αυτή την κατεύθυνση. 

Το blog Φοιτητικό Κίνημα δηλώνει ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις στους στόχους που έθεσε παραπάνω και προσκαλεί κάθε συνειδητό φοιτητή σε συνεργασία μέσω του δικού του ιστοτόπου. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.  Προσκαλούμε τους διαχειριστές των blog των καταλήψεων, αλλά και κάθε αγωνιζόμενο φοιτητή που προβληματίζεται για την εξέλιξη, τις αντιφάσεις και τις ανεπάρκειες του φοιτητικού κινήματος, σε διάλογο για τις δυνατότητες συνεργασίας μας. Δεσμευόμαστε για την ανάρτηση κάθε πρότασης. Παρακαλούμε τους διαχειριστές των blog των καταλήψεων να δημοσιεύσουν email επικοινωνίας ώστε να μιλήσουμε κατ’ ιδίαν και συγκεκριμένα.  

Βασικός στόχος του εγχειρήματος αυτού θα είναι η συστηματική ανάλυση των δυνατοτήτων και αδυναμιών του φοιτητικού κινήματος και η διερεύνηση των τρόπων ισχυροποίησής του. Η μάχη ενάντια στην κυβέρνηση για την υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου δεν τελείωσε. Η κρισιμότητα της αναμέτρησης είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ούτε τον εφησυχασμό, ούτε την απογοήτευση, παρά την κάμψη που παρουσιάζουν οι καταλήψεις το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τους όρους για νικηφόρα έκβαση του αγώνα μας είναι αναγκαίο να αναμετρηθούμε και με τους δικούς μας περιορισμούς, να καταστήσουμε το ίδιο το φοιτητικό κίνημα πιο ικανό, πιο αποτελεσματικό και πιο απειλητικό.

Το έργο αυτό δεν μπορεί να πραγματωθεί από τον καθένα ξεχωριστά. Απαιτεί τη συστράτευση όσων αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα αλλά και τη δυνατότητα για ένα φοιτητικό κίνημα που να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής μας. Σε αυτήν ακριβώς τη συστράτευση αποσκοπεί η πρόταση συνεργασίας που απευθύνουμε.... 

 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
blog Φοιτητικό Κίνημα
mail επικοινωνίας: foithtikokinhma@yahoo.gr

8 σχόλια:

  1. Συγνώμη ρε φίλε, αλλά ποιός ανέδειξε το ΕδώΠολυτεχνείο σε ιντερνετικό μάζεμα των καταλήψεων και των απόψεων των Συντονιστικών και των Συλλόγων?

    Ένα σάιτ είναι με συγκεκριμένη πολιτική χροιά μιας και οι διαχειριστές του είναι συγκεκριμένοι και μάλιστα οργανωμένοι και μάλιστα σε μία οργάνωση. Οπότε με το ιντυμίντια το ίδιο είναι και μάλιστα πιο οριοθετημένο.
    Ξέχνα το, πλέον είναι ξεκάθαρα πολιτικά και ιδολογικά φορτισμένο και μάλιστα με τη χαζουπογραφή του ναρ, το οποίο και βάζει και κάτι αστείες προτάσεις περί αιρετών και ανακλητών και μάλιστα διάβασα και την απόφαση του πανελλαδφικού συντονιστικού ΓΣ και καταλήψεων και οι τύποι για να βάλουν τη γραμμή τους ξεφτιλίστηκαν λέγοντας ότι θέλουν να φτιάξουν όργανο που -άκουσον άκουσον- μέσα του μπορεί να υπάρχουν και Σύλλογοι χωρίς αντιπροσώπους ! και άλλα τέτοια αστεία που συνεπάγονται,, Άστα βρωμάει απ το κεφάλι η διάλυση του φοιτητικού συνδικαλισμού με αποπροσανατολιστικές προτάσεις και γραμμάρες που διαλύουν σχήματα, συντονιστικά και συνελεύσεις. Τα δαμε στο σύνταγμα..
    Έχουμε δρόμο ακόμα φίλε και συναγωνιστή, και ευτυχώς όχι ιντερνετικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος και αναλυτικός. Δεν διαφωνεί κανείς ότι μπορεί να χουμε διαφορετικούς δρόμους αλλά δες που συναντηθήκαμε εδώ. Αν τα σχόλια αυτά είναι η μόνη συνεισφορά σου στη συζήτηση δε νομίζεις ότι η άποψή σου αξιζει καλύτερη τύχη;
    Δεν είπαμε ότι θα καθοδηγήσουμε το φοιτητικό κίνημα και όλες τις πτυχές του ή ότι θα ηγηθούμε αυτού. Κάτι τέτοιο θα ήταν για γέλια. Κάτι τέτοιοι τύποι εμφανίζονται όταν το κίνημα φουσκώνει. Δεν δειχνει κάτι τέτοιο η πορεία μας.
    Ζητήσαμε συνεργασία συγκεκριμένα κυρίως από τους διαχειριστές των blog των καταλήψεων για δουλειά το προσεχές διάστημα. Δυστυχώς για μας μόνο μέσω ιντερνετ μπορούμε να δουλέψουμε πανελλαδικά και διεθνώς. Αν έχεις λεφτά για εισιτήρια μας έχεις φάει.
    Σε κάθε άλλο προτείναμε να συζητήσουμε τη συνεργασία από τη δική μας πλατφόρμα. Εννοείται ότι μπορεί να μη τα βρούμε και να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του. Εμείς είμαστε διατεθιμένοι να παραχωρήσουμε και συγγραφικά δικαιώματα. Αυτό δε θα αλλάξει και τη δική μας πλατφόρμα; Εμείς είπαμε τι θα κάνουμε το επόμενο διάστημα και τι παραχωρήσεις μπορούμε να κάνουμε. Εσύ τι θα κάνεις; Μπορούμε να συνεργαστούμε κάπου;
    Ζήτησε κανένας άλλος τη βοήθειά σου;
    Η επόμενη σου απάντηση πέρα από την απογοήτευση πρέπει να απαντά σε αυτά τα ερωτήματα.
    ΥΓΝομίζω ότι πρέπει να ξαναθυμηθείς το κλιμα που επικρατει στο indymedia για τους φοιτητές σε περίοδο ανυπαρξίας κινήματος, κατά κύριο λόγο χωρίς την ευθύνη της Σ.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητό "ανένταχτο" νιάτο.

    Η απόφαση για άρση της μπαχαλοκατάστασης και υιοθέτησης του αυτονόητου βάση κοινής λογικής θεσμού των αιρετών κι ανακλητών είναι απόφαση του Γεν. Συντον. ΓΣ και καταλήψεων επομένως τα υπόλοιπα που λες είναι απλά λασπολογία.

    Το εδώ Πολυτεχνείο είναι ότι καλυτερο έχει υπάρξει από άποψη προσπάθειας συντονισμού έστω και σε τέτοιο βαθμό. Εγώ δεν είμαι από την Εκάλη και δεν έχω λεφτά να ταξιδευω καθε βδομάδα στην Αθήνα να κλεινομαι στο ΜΑΧ και να κοντευω να πεθάνω από την καπνίλα και την μπαφίλα που πέφτει εκεί μέσα. Αντιθέτως θέλω οι θυσίες που κάνω να βγάζουν αποτέλεσμα.

    Για σκέψου να καλεσει καποια στιγμή ενα ΜΜΕ το ΓΣυντ. να τοποθετηθεί? Τι θα κανουμε? Θα περιμενουμε και θα τους πουμε περιμενετε να κανουμε πανελλαδικό συντονιστικο ή να συνεδριασουν πανελλαδικα ολα τα σχηματα της ΕΑΑΚ? Μην τρελαθουμε τελείως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ διαχειριστής μπλόγκ συντονιστικού.
    Χωρίς συντονιστικό και κατάληψη εγώ δεν έχω κάποια αρμοδιότητα, επίσης χωρίς συντονιστικό και κατάληψη δεν υφίσταται λειτουργία αντίστοιχη ούτε του κόσμου που τα παρακολουθεί ούτε των μπλόγκ.
    Πολιτκά λοιπόν και κινηματικά τι και πως εννοείς ότι θα γίνει?
    Πράγματι το ΕδώΠολυτεχνείο καμία σχέση δεν έχει με τα Συντονιστικά κλπ και αυτό είναι κοινός τόπος.
    Δεν ελέγχεται και δεν αποτελεί συλλογική τοποθέτηση, αλλά συγκεκριμένη των διαχειριστών τους.
    Πέραν τούτων όμως, εσύ θέλεις την προσωπική μου τοποθέτηση για "τις δυνατότητες και αδυναμίες κλπ"? Γιατί αν δεν έχεις Συνέλευση-Συντονιστικό-Κατάληψη, τι άλλο έχεις για να διαπραγματευτείς?
    Τέλος, ο "διαχειριστής" του εκάστοτε μπλόγκ υπόκειται στο συλλογικό έλεγχο του Συντονιστικού. Αν δεν υπάρχει το τελευταίο, εγώ θα κάνω τον παραγοντίσκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ ανώνυμος από 1:59
    Παρακαλώ να σβηστεί το προβοκατόρικο σχόλιο του κάποιου sput που λοιδορεί το Συντονιστικό στο ΜΑΧ και αναπαράγει τα πρετεντέρικα και γρυσπολάκικα των ναρκωτικών ακόμα και μέσα σε πολιτική διαδικασία Συντονιστικού στο Άσυλο.

    Τέλος μια προσωπική τοποθέτηση οριακά συμφωνώντας με το "ανένταχτο" νιάτο για την κριτική του στην απόφαση του Συντάγματος την οποία και θα παραθέσω για να βγάλει ο καθένας συμπεράσματα...
    Τέτοια πρόταση προς Συλλόγους/Σωματεία/οτιδήποτε δεν έχει ξανασυνταχθεί...

    Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων καλεί όλους τους Συλλόγους να συζητήσουν για την ανασυγκρότηση και τον εκδημοκρατισμό του κινήματος με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους. Αυτοί θα μεταφέρουν στο συντονιστικό την απόφαση της Γ.Σ τους και θα συγκροτούν σώμα με δυνατότητα ψήφου προκειμένου να διαμορφώνεται η απόφαση του συντονιστικού και κάποια ανάλογα όργανα (π.χ. ομάδα ενημέρωσης, ομάδα τύπου, προεδρείου κλπ). Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων και οι επιτροπές του είναι ανοιχτά σε όλους τους αγωνιζόμενους φοιτητές και δεν αποκλείεται κανένας Σύλλογος που κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση απόφασης ή συγκρότησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Ανώνυμε διαχειριστή blog. Αν σου είναι τόσο αναγκαία η νομιμοποίηση του συντονιστικού πάρε την.Νομίζουμε ότι είμασταν σαφής ότι και εμείς την επιθυμούμε.Άλλο είναι να δουλεύει ένας άλλο ενα συντονιστικό. Αν αυτό δεν είναι δυνατό είναι το ζήτημα τι θα κάνεις.Θα διατηρήσεις τον ηλεκτρονικό δεσμό για δουλειά πανελλαδικής κλίμακας ή θα τον αφήσεις να σβήσει για να μη γίνεις "παράγοντας".Δε νομίζω ότι προτείναμε σε κανέναν μια εκλεκτή θέση. Σκληρή δουλειά και συνεργασία προτείναμε. Στην τελική διατήρησε το blog και γράψε μας εμάς.Ακόμα και αυτό θα μας εξασφαλίσει ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και τη δυνατότητα να σε βοηθούμε όπου μπορούμε. Αν τώρα η διατήρηση των blog γίνει αφορμή για διατήρηση των συντονιστικών τι να πω. Θα μαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Προτείνω να συνεχίσουμε την κουβέντα συγκεκριμένα και περιφρουρημένα κατ' ιδίαν. Στείλε μας ένα email για επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμα αδυνατώ να καταλάβω τι θέλεις.
    Επίσης δεν απαντάς στα πραγματικά ερωτήματα.
    Τα μπλογκ και τα συντονιστικά δεν υφίστανται χωρίς συνελέυσεις-καταλήψεις.
    Τελικά τι επιδιώκεις? Απλά να τα κρατήσουμε πάνω? Αυτό θα το κάνουμε εννοείται.
    Μήπως να καπηλευτούμε την εμβέλεια των Συντονιστικών για να πούμε προσωπικές απόψεις? Αυτό δεν το δέχομαι.
    Αν δεν υπάρχει συνέλευση-συντονιστικό τα μπλόγκ και οι συλλογικοί διαχειριστές τους τι ακριβώς ρόλο έχουν κατά την άποψή σου?
    Εγώ σε βρίσκω και κατιδίαν και τα λέμε, αλλά αυτό τι ρόλο έχει στο κίνημα και το συντονιστικό ειδικά αν το τελευταίο δεν υπάρχει?
    Θέλεις να στήσουμε κοινωνικό/πολιτικό δίκτυο? Αυτό είναι αστείο σε σχέση με τους στόχους που έχεις θέσει που προυποθέτουν μαζικότητα και διαδικασίες. Και άλλωστε τέτοια δίκτυα υπάρχουν, και είναι αρκετά μεγάλα.
    Συντροφικούς χαιρετισμούς και παρακαλώ το σχόλιο του σπουτ είναι ανοιχτή προβοκατοριά και χυδαίο.
    υγ. παράγοντας γίνεσαι όταν εξυπηρετείς προσωπικά σχέδια, εκτός συλλογικού ελέγχου και εκπροσώπησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν με αριθμούς για να γίνουμε κατανοητοι
    1) Αν διατηρήσετε τα blog ζωντανα με ανταποκρίσεις από το σύλλογο τις κινητοποιήσεις του, τις καθημερινές πολιτικές δράσεις, την παλη ενάντια στο νόμο και ότι κείμενα εσείς γουστάρετε εμείς θα είμαστε κατά 70% ικανοποιημένοι.Αυτό όμως δεν είναι καθόλου δεδομένο. Το 2007 όλα τα blog εξαφανίστηκαν. Θα επρεπε η δουλειά αυτή να γίνει το 2007; Είναι δουλειά των συντονιστικών αυτή;Ναι!!!! Θα έπρεπε να την κάνουν τα συντονιστικα; Ναι. Την έκαναν;ΟΧΙ γιατί διαλύθηκαν!
    Πρέπει να την κάνουν τα συντονιστικά το 2011; Ναι!!!
    Θα την κάνουν; Αν ναι εσύ δεν έχεις πρόβλημα και εγώ είμαι ο πιο ευτυχισμένος στον κόσμο. Αν όχι;
    2)Τώρα στους διαχειριστές των blog και όποιον άλλο θέλει να ασχοληθεί έχουμε να προτείνουμε ένα σχέδιο που εμείς ούτως η αλλώς θα δουλέψουμε και τον καλούμε να το συζητήσουμε. Θα κινηθεί στους άξονες που περιγράφει το κείμενο. Να μας πει τη γνώμη του να δούμε αν μπορούμε να δουλέψουμε μαζί.
    3)Δε μας απασχολεί τι κάνει το ένα ή το άλλο δίκτυο. Εχουμε μια πρόταση δουλειάς που εκτιμούμε ότι θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες του φοιτητικού κινήματος πανελλαδικά. Δεν προκειται να κατεβούμε ποτέ υποψήφιοι για τίποτα, παραγοντες δεν είμασταν ποτε. Αν θέλετε την ακούτε αν όχι περιμένω το 70% της ευτυχίας μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή