Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών Για τον άμεσο διορισμό των εκλεγμένων Μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ

Περισσότερα από 650 μέλη Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού των Ελληνικών Πανεπιστημίων, εκλεγμένα από το 2009, έχουν εγκλωβιστεί σε μια πρωτοφανή κατάσταση επαγγελματικής ανυπαρξίας και επιστημονικής στασιμότητας. Η κυβέρνηση καθυστερεί αυθαίρετα τους διορισμούς πανεπιστημιακών που έχουν εκλεγεί σύμφωνα με όλες τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες να υπηρετήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το δε αρμόδιο υπουργείο δεν δημοσιοποιεί τη λίστα των διοριστέων, παρ’ όλες τις εξαγγελίες περί διαύγειας. Τα εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ παραμένουν σε αναμονή χωρίς καμία προοπτική αναδρομικής αναγνώρισης ή αποζημίωσης του χρόνου καθυστέρησης λόγω της κρατικής κωλυσιεργίας.

Το ιδιότυπο αυτό καθεστώς ομηρείας πλήττει τόσο τους ίδιους όσο και το δημόσιο πανεπιστήμιο: οι μεν αδιόριστοι επιστήμονες καλούνται να επιλύσουν το επείγον ζήτημα της επιβίωσης και κατ’ επέκταση της ερευνητικής καθήλωσης, τα δε Τμήματα στα οποία θα έπρεπε ήδη να υπηρετούν αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Καταγγέλλουμε την απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου όπως αποτυπώνεται από την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση τόσο απέναντι στο εκλεγμένο διδακτικό - ερευνητικό προσωπικό των πανεπιστημίων όσο και απέναντι στους φοιτητές. Απαιτούμε την άμεση τοποθέτηση όλων των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ.

Πρωτοβουλία μελών ΔΕΠ υπό αναμονή τοποθέτησης (http://lecture.jimdo.com)

Για να υπογράψετε το κείμενο πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου