Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αύριο το πανελλαδικό συλλαλητήριο των σπουδαστών ΤΕΙ

Πηγή:Ριζοσπάστης
Στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, το πανελλαδικό αγωνιστικό ραντεβού του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών
Σπουδαστές απ' όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια, για να διαδηλώσουν ενάντια στην υπολειτουργία των ΤΕΙ, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν το «χάος», που υπάρχει στα ιδρύματα, από τη μείωση των εκτάκτων καθηγητών και τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς. Τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν στα μόνιμα προβλήματα των ΤΕΙ (κόστος για τα αναλώσιμα, ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή κ.ά.), αλλά και στην εφαρμογή του νόμου - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Οι σπουδαστές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, και σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει, μεταξύ άλλων, η Γενική Συνέλευση της ΣΓΚΤΣ του ΤΕΙ Αθήνας, του ΤΕΙ Λαμίας, των Οικοτρόφων της Εστίας Καλαμάτας, ο Σύλλογος του ΤΕΙ Σπάρτης, οι επιτροπές ετών του τμήματος Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά και η επιτροπή πρώτου έτους Δομικών Εργων της ΑΣΠΑΙΤΕ. Συνελεύσεις θα γίνουν και σήμερα.
Σημειώνουμε πως στις τοπικές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα έρχεται να προστεθεί και η σημερινή του Συλλόγου της ΣΓΚΤΣ για δωρεάν πάσο. Χτες έγινε κινητοποίηση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του ΠΑΜΕ στην Πάτρα για την κατάσταση στο ΤΕΙ. Η κινητοποίηση έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, όπου δηλώθηκε πως δεν υπάρχει αρμοδιότητα για τα θέματα Παιδείας και τα αιτήματα... θα μεταφερθούν αρμοδίως.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διεκδικεί:
  • Κανείς φοιτητής να μη μείνει έξω από εργαστήριο ή θεωρία.
  • Ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα - υλικά εργαστηρίων. Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους. Τώρα να δοθούν δωρεάν τα ΠΑΣΟ.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις. Απαγόρευση διακοπής ΔΕΗ - ΟΤΕ - ΕΥΔΑΠ σε όλους τους σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.
  • Πρακτική άσκηση με μισθό και ασφάλιση στην ευθύνη του ιδρύματος. Πληρωμή των δεδουλευμένων των πρακτικάριων.
  • Μονιμοποίηση εκτάκτων, αύξηση του διδακτικού προσωπικού.
  • Μόνιμη - πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Οχι στους μισθούς των 501 ευρώ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία και ελαστική εργασία.
  • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών (απογευματινά εργαστήρια, άδεια με αποδοχές στην εξεταστική κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου