Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πρυτάνεις: Οχι άλλες παρεμβάσεις

πηγή: enet.gr

Οχι άλλες παρεμβάσεις στη λειτουργία των πανεπιστημίων, είναι το μήνυμα που έστειλαν στην υπουργό Παιδείας οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, που συνεδρίασαν χθες στην Κομοτηνή χωρίς την παρουσία της Αννας Διαμαντοπούλου. 

«Αντί για διάλογο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, απούσα και από αυτή τη Σύνοδο, παρεμβαίνει στη διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των Συμβουλίων με τροπολογίες και ρυθμίσεις που συνιστούν θεσμική εκτροπή και ευνοούν τη δημιουργία ισχυρών ομαδοποιήσεων», αναφέρουν σε ομόφωνο ψήφισμά τους οι πρυτάνεις. Ετσι, «διακυβεύεται», συνεχίζουν, «η ενότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας, αποδυναμώνεται η διοίκηση των πανεπιστημίων και ακυρώνεται η συμβολή τους στην έξοδο της χώρας από την κρίση».

Στην ίδια απόφαση αναφέρουν ότι η κλιμακούμενη κρίση επιδρά με δραματικό τρόπο και στη λειτουργία των πανεπιστημίων της χώρας. «Με ουσιαστική πολιτική ευθύνη του υπουργείου, τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα προϋπολογισμού, κάλυψης των εκπαιδευτικών, διοικητικών και ερευνητικών λειτουργιών και υποστήριξης του ανθρώπινου δυναμικού τους».
«Η Σύνοδος Πρυτάνεων, με αίσθημα ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών», καταλήγουν στο ψήφισμά τους, «απευθύνεται στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, ζητώντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες με σκοπό την αποκατάσταση των όρων ομαλής ακαδημαϊκής λειτουργίας των πανεπιστημίων».

Τέλος, η Σύνοδος των Πρυτάνεων ορίζει το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου ως «Ημέρες του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου» και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στήριξής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου