Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μύρισε Χούντα στο ΕΚΠΑ

Στην αρχή ήταν οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη (στην εκπομπή το Κουτί της Πανδώρας) για τον αντιπρύτανη Α. Δουκουδάκη που όντας φοιτητής Οδοντιατρικής, συνεργάστηκε με τη χούντα κατά τη διάρκεια της επταετίας.

Στη συνέχεια ξέσπασε το ζήτημα με τους μετανάστες-απεργούς πείνας που οδήγησε όλο τον αντιδραστικό συρφετό του συστήματος (πολιτικούς, δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς) να θέσει ζήτημα άρσης ή και οριστικής κατάργησης του ασύλου, κάτι που θα σήμαινε την είσοδο αστυνομικών στη Νομική Σχολή, 38 χρόνια μετά τα γεγονότα του 1973.

Τέλος βγήκε στη φόρα και ότι ο νυν κοσμήτορας της Νομικής Μ. Τσινισιζέλης είναι διορισμένος σε ίδρυμα μελετών (που ερευνά ζητήματα επιτήρησης και αστυνόμευσης) από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης (αναλυτικότερα εδώ).

Ελπίζουμε ότι, υπό την πίεση και των φοιτητικών συλλόγων, αλλά και των πανεπιστημιακών που συνειδητοποιούν τον κοινωνικό τους ρόλο (και δεν ασχολούνται μόνο με τις τσέπες τους), τα αρμόδια όργανα του ΕΚΠΑ, παρά τις άθλιες πιέσεις που δέχονται (μέχρι και ο εισαγγελέας κάλεσε τον πρύτανη του ΕΚΠΑ για να διερευνήσει τυχόν παραλείψεις του) θα αποφύγουν να ολοκληρώσουν την επιστροφή στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του εργατικού και φοιτητικού κινήματος της Ελλάδας.

Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε και σχετική ανάρτηση από το blog Λες Μαλακίες

Σας ενοχλεί ο συμβολισμός ρε κουφάλες, κληρονόμοι του παράφρονα της επταετίας;

Επτά ημέρες μετά τα πρώτα γεγονότα του Πολυτεχνείου, στις 21 Φεβρουαρίου του 1973 οι φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο της Νομικής σχολής στην Αθήνα, προβάλλοντας τα συνθήματα «Δημοκρατία», «Κάτω η Χούντα» και «Ζήτω η Ελευθερία». Η αστυνομία επενέβη και πάλι για να καταστείλει την εξέγερση, αλλά η βίαιη εκδίωξη των φοιτητών από το κτίριο της Νομικής ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την αγωνιστικότητά τους.

Η εξέγερση που ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου του 1973 επρόκειτο να αποτελέσει την κορύφωση των αντιδικτατορικών εκδηλώσεων. Το πρωί εκείνης της ημέρας οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου και αποφάσισαν την κήρυξη αποχής από τα μαθήματα, με αίτημα να γίνουν εκλογές για τους φοιτητικούς συλλόγους τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και όχι στα τέλη του επόμενου χρόνου, όπως είχε ανακοινώσει το καθεστώς.

Ακολούθησαν συνελεύσεις φοιτητών στην Ιατρική και στη Νομική σχολή. Μάλιστα, οι φοιτητές της Νομικής εξέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο ζητούσαν την ανάκληση των αποφάσεων της Χούντας για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, εκδημοκρατισμό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 20% του προϋπολογισμού και ανάκληση του Ν.1347 για την αναγκαστική στράτευση των φοιτητών.

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εσωτερικών (ΜΑΤ) για την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας, ζήτησε ο βασιλικός επίτροπος και πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί. Ζήτησε ακόμα την σύλληψη και ασφαλή (με χειροπέδες) μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο (πχ ΕΑΤ-ΕΣΑ ή Μπογιάτι), ενώ χαρακτήρισε την κατάληψη «καθοδηγούμενη» από τους αλήτας μαλλιάδας και αναρχοκουμουνιστάς, ενώ κατήγγειλε την κατάχρηση βουλευτικού ασύλου. Σοβαρότητα από τις πουτανικές αρχές ζητά το υπουργείο μπατσικών υποθέσεων.

Ρε παλιομαλάκες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το άσυλο, αποτελούν αντικείμενο διδασκαλίας και θεματική ενότητα για την νομική επιστήμη, ενώ η όλη υπόθεση θα μπορούσε μέχρι και να αποτελέσει αντικείμενο εργασίας πάνω στο θέμα. Στο κάτω-κάτω ρε καθηγητάδες της ξεφτίλας και πουλημένοι διανοητές, αν το άσυλο δεν προστατεύει τις πολιτικές και ατομικές ελευθερίες, τι σκατά προστατεύει εκτός του παρασιτικού καθΙΚιτικού κατεστημένου;

Σας ενοχλεί ο συμβολισμός;
Να και στα μούτρα σας:















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου