Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Απειλεί να κόψει τα συγράμματα σε 14 ΤΕΙ η Διαμαντοπούλου

πηγή: enet.gr

Με διακοπή παροχής των συγγραμμάτων στους φοιτητές 14 Τεχνολογικών Ιδρυμάτων που δεν απέστειλαν στοιχεία για τον αριθμό όσων φοιτούν σε αυτά απειλεί η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη για τα ΤΕΙ, η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι 14 από αυτά δεν έχουν στείλει απάντηση στο υπουργείο για τον αριθμό των φοιτητών τους και δεν θα πάρουν και τα ηλεκτρονικά συγγράμματα. "Όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν ανταποκριθούν στην εφαρμογή του νόμου, θα μείνουν απ' έξω", τόνισε.
Η υπουργός Παιδείας έδωσε έμφαση στη σύνδεση των ΤΕΙ με τα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και στη συνεργασία τους με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου Τεχνολογικού Επιμελητηρίου και πρότεινε στον Απ. Κακλαμάνη να αναλάβει επικεφαλής κοινοβουλευτικής "ομάδας", η οποία θα αναλάβει να κάνει τη σχετική προεργασία, συζητώντας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη πρόταση που θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.
Από την πλευρά του, ο Απ. Κακλαμάνης άφησε αιχμές, τόσο για άνισες περικοπές σε βάρος των ΤΕΙ, όσο και για τον τρόπο που γίνεται η κατανομή του προσωπικού των πανεπιστημιακών. "Είναι τραγικό το πώς μέσα από τις γραφειοκρατίες των πανεπιστημίων, ούτε ένας καθηγητής ΤΕΙ, δεν είναι στη κρατική μηχανή", τόνισε και κάλεσε την υπουργό Παιδείας να δώσει τη λίστα με τους καθηγητές πανεπιστημίων που δεν είναι στις έδρες τους, αλλά είναι γενικοί γραμματείς σε υπουργεία.
Η Άννα Διαμμαντοπούλου διαφώνησε με τα όσα ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να τεθεί στην πρώτη γραμμή η αναπτυξιακή προοπτική των ΤΕΙ, αλλά αυτό δεν σημαίνει και να απαξιώσουμε τα πανεπιστήμια και τους πανεπιστημιακούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου