Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ιδού τα κατορθώματα του πανεπιστημίου-επιχείρηση

Αυτό είναι το πρότυπο της Αννούλας!!!
 Παραθέτουμε δύο άρθρα με θέμα την εξαγορά διδακτορικού διπλώματος από τον γιό του Μ. Καντάφι (με ταρίφα 1,5 εκατομύριο λίρες) από το LSE (London School of Economics). Με την αποκάλυψη του σκανδάλου οδηγήθηκε σε παραίτηση ο πρύτανης του LSE, Χάουαρντ Ντέιβις. Βέβαια το σκάνδαλο δεν αφορά τον πρύτανη αλλά τη λειτουργία του νεοφιλελεύθερου πανεπιστημίου-επιχείρηση που οραματίζονται να επιβάλουν και στα ελληνικά ΑΕΙ.



 Αγόρασε διδακτορικό από το LSE o γιος Καντάφι 
Στο φως της δημοσιότητας έρχονται καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ, γιος του Λίβυου ηγέτη , Μουαμάρ Καντάφι, εξαγόρασε το master που πρόσφατα έλαβε από το London School of Economics.
Πιο συγκεκριμένα, το αντίτιμο φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό και φέρεται να αγγίζει το 1,5 εκατ. λίρες, χρήματα τα οποία δόθηκαν μέσω χορηγίας σε ένα από τα προγράμματα του LSE.
Επί ποδός βρίσκονται οι βρετανικές Αρχές, οι οποίες διερευνούν την ορθότητα των καταγγελιών.
πηγή: newsday.gr

Παραιτήθηκε ο πρύτανης του LSE λόγω σχέσεων με την οικογένεια Καντάφι

To συμβούλιο του πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει ανεξάρτητη έρευνα 
Ο πρύτανης του London School of Economics (LSE) υπέβαλε χθες την παραίτησή του εν μέσω σκανδάλου για τις σχέσεις του υψηλού κύρους βρετανικού πανεπιστημίου με την οικογένεια του Μουαμάρ Καντάφι. Ο Χάουαρντ Ντέιβις παραιτήθηκε, λέγοντας ότι η φήμη του πανεπιστημίου επλήγη λόγω των διασυνδέσεών του με το καθεστώς της Λιβύης, επειδή έλαβε, μεταξύ άλλων, χρήματα από ένα ίδρυμα που διοικεί ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, γιος του Λίβυου ηγέτη και απόφοιτος του LSE.

To συμβούλιο του πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει ανεξάρτητη έρευνα στις σχέσεις του LSE με την Λιβύη και τον Σαΐφ Καντάφι.

«Συμβούλευσα το διοικητικό συμβούλιο του LSE να δεχθεί τα χρήματα, αλλά αυτό αποδείχτηκε λάθος» δήλωσε ο Ντέιβις. «Η αποδοχή χρημάτων από λιβυκές πηγές εμπεριείχε ρίσκο το οποίο έπρεπε να είχε μετρήσει περισσότερο στην απόφαση» συμπλήρωσε.

Το LSE δέχτηκε το 2009 δωρεά 1,5 εκατ. στερλίνων (1,76 εκατ. ευρώ) για ερευνητικούς σκοπούς από το Διεθνές Ίδρυμα Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι το οποίο διοικεί ο Σαΐφ Καντάφι. Το πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι από το ποσό αυτό έχει λάβει μόνο 300.000 στερλίνες (352.000 ευρώ) που, λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, αποφάσισε να τα αφιερώσει σε ένα ταμείο υποτροφιών για φοιτητές από τη Βόρεια Αφρική.

Ο Ντέιβις ήταν κάποτε ο οικονομικός απεσταλμένος του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στη Λιβύη και το 2007 δέχτηκε 50.000 δολάρια (36.000 ευρώ), τα οποία καταβλήθηκαν προς το πανεπιστήμιο, για συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσέφερε στο επενδυτικό ταμείο της Λιβύης.

Στην επιστολή παραίτησής του ανέφερε ότι μετανιώνει για τις αποφάσεις αυτές. «Δεν υπάρχει τίποτε το ουσιαστικό για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπομαι, όμως το αποτέλεσμα ήταν να δυσχεράνω την δυνατότητα υπεράσπισης του πανεπιστημίου» έγραψε.

Το LSE ανακοίνωσε ότι η έρευνα θα επεκταθεί και στην ακαδημαϊκή αυθεντικότητα της διδακτορικής διατριβής του Σαΐφ Καντάφι, την οποία έλαβε το 2008 αλλά τελευταίως κυκλοφόρησε η φήμη ότι μέρος της είναι προϊόν λογοκλοπής.
πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου