Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση από πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 10/3

Πηγή: Indymedia
Στην Αθήνα γύρω στη 1:30 ξεκίνησε η πορεία με σχετικό παλμό και συμμετοχή γύρω στα 400 - 500 άτομα...Το πρώτο μπλοκ ήταν φοιτητικών συλλόγων ΕΜΠ (ΣΕΜΦΕ, Ναυπηγοί και Μεταλλειολόγοι), ακολουθούσαν ένα μπλοκ επαιδευτικών και ένα των "Αγωνιστικών Κινήσεων".

Βασικά συνθήματα που ακούστηκαν: "Φοιτητές και εργάτες εξέγερση μαζί - η χούντα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατραπεί", Δεν είμαστε η γενιά της ανεργίας - μ' αγώνες απαντάμε στην υπουργό παιδείας", "Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά - δε θέλουμε ειδίκευση θέλουμε δουλειά", "Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία - κάτω τα χέρια απ' τα πτυχία", 'κάτω τα χέρια από το άσυλο - το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό", "Τρακόσιοι μετανάστες έκαναν την αρχή - μη σκύβεις το κεφάλι, πολέμα τους κι εσύ", κ.α.

Η πορεία αφού έφτασε στη Βουλή κινήθηκε προς Προπύλαια και στη συνέχεια πήγε στην Υπατία να εκφράσει τη συμπαράσταση στον αγώνα που έδωσαν οι μετανάστες και την πίστη στη συνέχισή του. Ένας μετανάστης απήυθυνε χαιρετισμό στους αλληλέγγυους φοιτητές για τη συνέχιση των αγώνων σε όλα τα επίπεδα.Λίγο πριν την Υπατία στην Πατησίων διασταυρώθηκε με πορεία των εργαζομένων στη Cosmote όπου υπήρξε ανταλλαγή συνθημάτων και πολύ κσλό κλίμα που απορρέει από την ανάγκη που αναβλύζει για ενότητα όλων όσων πλήγονται από το αδίστακτο καθεστώς της αντεργατικής - αντιεκπαιδευτικής επίθεσης.

Βάσει των δυσκολιών που υπήρξαν για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων τις προηγούμενες μέρες (κακοκαιρία, προαναγγελία απεργίας των ΜΜΜ χτες, μπλοκ ΠΚΣ - ΔΑΠ - ΠΑΣΠ που τις σαμποτάρανε) η σημερινή κινητοποίηση αν θεωρηθεί ως απαρχή νέων αγώνων του φοιτητικού κινήματος μπορεί να θεωρηθεί σχετικά ικανοποιητική.

Νέες Γενικές Συνελεύσεις από βδομάδα και νέο πανεκπαιδευτικό συλαλητήριο στις 17.

Να ανατρέψουμε τα σχέδια της Διαμαντοπούλου για νέο νόμο πλαίσιο και να συμβάλλουμε στο στόχο της ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ- ΔΝΤ και της χούντας που έχουν εγκαθιδρύσει. Κάθε συλλογικότητα πρέπει να πάρει θέση και να συμβάλλει σε κάθε κατεύθυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου