Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Στις 17 Μάρτη φοιτητές και μαθητές στο δρόμο

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Πηγή: Ριζοσπάστης
 Την Πέμπτη 17 Μάρτη φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές θα βγουν στο δρόμο. Μετά από κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και της Γραμματείας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) προγραμματίζεται συλλαλητήριο στις 12 η ώρα στην Ομόνοια. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα διαδηλώσουν ενάντια στο νόμο - πλαίσιο για το Πανεπιστήμιο ΑΕ, που προωθεί η κυβέρνηση και οι μαθητές, με αιχμή το ζήτημα των συγχωνεύσεων, ενάντια στο σχολείο της «αγοράς».
Η Γραμματεία του ΣΑΣΑ στην ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζει: «Να μην κλείσει κανένα σχολείο, κανένας μαθητής δεν περισσεύει». Και περιγράφει: «Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση δίνουν ένα ακόμα χτύπημα στο δικαίωμά μας στη μόρφωση. Το σχολείο της δήθεν "δημιουργικής μάθησης και της ελεύθερης σκέψης", το "νέο" σχολείο είναι ένα ψέμα. Θέλουν να μας στοιβάξουν σε πολυδύναμα σχολεία που θα παράγουν μαζικά, φθηνούς εργαζόμενους. Ενα σχολείο "κομμένο" και "ραμμένο" στα μέτρα των εταιρειών, που θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία μας και θα κάνουν παζάρια με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν! Θέλουν να μας οδηγήσουν στο να "κυνηγάμε" χορηγούς, ενώ και οι γονείς μας θα πληρώνουν ακόμα περισσότερα για το "καλό του σχολείου"»!
Η Γραμματεία του ΣΑΣΑ καλεί τους μαθητές να παλέψουν για:
  • Κανένα κλείσιμο σχολείου. Καμία συγχώνευση - κατάργηση σχολικής μονάδας.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας, για τη μόρφωσή μας.
  • Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.
  • Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν.
  • Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση».
Διαρκείς κινητοποιήσεις του ΜΑΣ
Σήμερα στις 11 η ώρα, στο υπουργείο Παιδείας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διοργανώνει κινητοποίηση για τους συμβασιούχους καθηγητές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η παράσταση διαμαρτυρίας εντάσσεται σε σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο που, μεταξύ άλλων, διευρύνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στους καθηγητές.
Τις προηγούμενες μέρες, οι δυνάμεις του ΜΑΣ διοργάνωσαν κινητοποιήσεις στις πρυτανείες των πανεπιστημίων, με αιχμή την εγκύκλιο που περιορίζει τη δωρεάν διανομή βιβλίων. Τέτοια κινητοποίηση έγινε προχτές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπου οι πρυτανικές αρχές υποστήριξαν πως θα στείλουν κάποια διαμαρτυρία για το θέμα στο υπουργείο αλλά, όπως και να έχει, θα εφαρμόσουν αυτό που λέει ο νόμος. Οι Επιτροπές Αγώνα στη Γεωπονική καλούν, με υπογραφές, σε Γενική Συνέλευση Φοιτητών, για να αποφασίσουν οι φοιτητές τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, στις 17 Μάρτη και απαιτούν να αποσυρθεί η εγκύκλιος που περιορίζει τη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων. Στη Γεωπονική, ήδη, υπάρχουν μαθήματα όπου οι φοιτητές «καλούνται» να κρατήσουν ...καλές σημειώσεις, αφού δε θα πάρουν όλα τα απαραίτητα βιβλία! Οι Επιτροπές Αγώνα της ΑΣΟΕΕ, από χτες, μαζεύουν υπογραφές για την απόσυρση της εγκυκλίου.
Προχτές, οι δυνάμεις του ΜΑΣ στην Πάτρα έκαναν κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Χαρακτηριστικό είναι πως σε σχολές όπως το Φυσικό της Πάτρας, καλούνται να δώσουν πρόοδο χωρίς ακόμα να έχουν το βιβλίο στα χέρια τους, ενώ σε άλλες κόβονται συγγράμματα από βασικά μαθήματα του αντικειμένου της σχολής.
Παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και πλατιά εξόρμηση πραγματοποίησαν χτες οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ. Αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζουν πλατιά εξόρμηση στην πλατεία της Σίνδου, όπου βρίσκεται το ΤΕΙ, προκειμένου να ενημερώσουν το λαό της περιοχής για τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.
  • Αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ, θα γίνει κοινή συνεδρίαση των Γραμματειών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο νόμο - πλαίσιο κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου