Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δημοσκοπήσεις κατά παραγγελίαν κ. Διαμαντοπούλου;

Πηγή:Αυγή
Γαμώτο, μας πήρανε χαμπάρι...
Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/02/2011
Μέχρι χθες είχαμε κυβερνητικές παρεμβάσεις που ευνοούσαν τους ιδιώτες όπου κι αν δραστηριοποιούνταν αυτοί. Στην εποχή του Μνημονίου έχουμε κυβέρνηση και ιδιώτες ένα σώμα - μια ψυχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νέας λειτουργίας είναι οι δημοσκοπήσεις... κοινής γνώμης που αναλαμβάνουν γνωστές εταιρείες δημοσκόπησης μετά από παραγγελία υπουργών.
Τον λογαριασμό, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, πληρώνει το ΕΣΠΑ. Τα κοινοτικά κονδύλια, αντί να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής και δράσης, διατίθενται για την αγορά υπηρεσιών δημοσιότητας, προβολής και πληροφόρησης, τις οποίες προσφέρουν ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Στον χώρο της παιδείας πρόκειται να δαπανηθούν για τον σκοπό αυτό 45 εκατ. ευρώ. Επιπλέον θα διατεθούν 500.000 ευρώ για δημοσκοπήσεις κοινής γνώμης επί παντός... κατεδαφιστικού που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Δηλαδή η κυβέρνηση ξοδεύει δημόσιο χρήμα για να παραχθούν -από τον ιδιωτικό τομέα- μελέτες και δημοσκοπήσεις που συνηγορούν για τη διάλυση του δημόσιου τομέα! Στην περίπτωση του υπουργείου Παιδείας χρηματοδοτούνται έρευνες και δράσεις για τη διάλυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.
Χθες δημοσιοποιήθηκε από τον πελάτη - υπουργείο Παιδείας έρευνα για τις νεοφιλελεύθερες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Στην έρευνα μετείχαν 404 φοιτητές, 455 γονείς μαθητών γυμνασίου, λυκείου και φοιτητών και 1.002 άτομα από το ευρύ κοινό. Το δείγμα, που σε υψηλό ποσοστό δήλωσε "ούτε ενημερωμένο, ούτε μη ενημερωμένο" ή "μάλλον μη ενημερωμένο" εμμέσως πλην σαφώς κλήθηκε να συμφωνήσει με τις προτεινόμενες αλλαγές και να καταλήξει... εντελώς αυθόρμητα στην εξής έκκληση: Το υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει τις αλλαγές όποιες κι αν είναι οι αντιδράσεις.
Και επειδή υπάρχουν πολλές, καλύτερα να τις απαγορεύσουμε. Πήγε να το βγάλει και αυτό η κατά παραγγελία έρευνα, αλλά σκόνταψε ακόμη και στο δείγμα των γονιών που δέχονται τις καταλήψεις ως έσχατη μορφή αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου