Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Εδώ πήγαν τα λεφτά του ΙΚΥ: Υπουργείο Παιδείας 5,5 εκατ. ευρώ σε νέες επιχειρήσεις

Πηγή:Το Βήμα

Πεντέμισι εκατ. ευρώ θα δοθούν από το υπουργείο Παιδείας σε νέους επιχειρηματίες. Η διαδικασία αξιολόγησης του πρώτου κύκλου υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου «Ενίσχυση Νέων και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» ολοκληρώθηκε ήδη και αξιολογήθηκαν 151 προτάσεις. Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους νέων επιχειρήσεων (που λειτουργούν από ένα έως 6 έτη ή επιχειρήσεις που δεν έχουν χρηματοδοτηθεί για έρευνα έως σήμερα).
Τελικά αποφασίστηκε ότι θα χρηματοδοτηθούν 45 προτάσεις, οι οποίες και θα λάβουν συνολικά το ποσό των περίπου 5,5 εκατ. ευρώ για έργα που ανήκουν σε σημαντικούς τομείς για την ελληνική οικονομία. Πρόκειται για 13 έργα στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 11 έργα στους τομείς Γεωργίας, Αλιείας, Κτηνοτροφίας, Τροφίμων και Βιοτεχνολογίας, 6 έργα στους τομείς προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και των τεχνολογιών παραγωγής, ένα έργο στον τομέα των Νανοεπιστημών, 3 έργα στον τομέα της Ενέργειας, 4 έργα στον τομέα των Μεταφορών, 3 έργα στον τομέα του Περιβάλλοντος, 3 έργα στον τομέα της Υγείας και ένα έργο στον τομέα του Διαστήματος και τεχνολογιών ασφαλείας.
Η υλοποίηση των έργων αυτών θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του 2015. «Στα ζητούμενα και στις προκλήσεις της εποχής και των καιρών απαντάμε έμπρακτα με πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θέτουν την καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία στο επίκεντρο της εθνικής προσπάθειας για επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάπτυξης» δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου