Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Πανεπιστήμιο Μακεδονία: Κόβουν και τη σίτιση!

Πηγή: Ριζοσπάστης
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο νέος νόμος πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση μπαίνει σε εφαρμογή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) πριν καν ψηφιστεί. Η Σύγκλητος αποφάσισε να κόψει ακόμα παραπάνω τη χρηματοδότηση για τη σίτιση των φοιτητών. ...
Στόχος είναι να μειώσει τον αριθμό των φοιτητών που δικαιούνται κάρτα σίτισης σε 1.000 από 2.500 που είναι σήμερα. Ηδη στη λέσχη του ΠΑΜΑΚ που λειτουργεί εργολάβος, όποιος δεν έχει κάρτα πληρώνει 3 ευρώ για φαγητό.
Σ' αυτή την απόφαση ήρθε να προστεθεί ανακοίνωση για μείωση μισθών σε 20 συμβασιούχους, ενώ για όσους επιπλέον χρειαστούν, συζητούν να τους απασχολούν χωρίς μισθό. Αξιοποιώντας το κυνήγι της προϋπηρεσίας για την μονιμοποίησή τους, ουσιαστικά σκέφτονται να τους εκβιάσουν να εργαστούν για το επόμενο εξάμηνο χωρίς ούτε 1 ευρώ! Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, κατατέθηκαν επίσης, προτάσεις για μαθήματα με χορηγίες, για να ανοίξουν τα προγράμματα σπουδών και να μπορεί κάθε φοιτητής να παίρνει μαθήματα από άλλα τμήματα και σχολές, για διδασκαλία των μελών ΔΕΠ σε πολλά τμήματα, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου