Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα

Πηγή: Ελευθεροτυπία
Το κείμενο των φοιτητών που παρενέβησαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού σε Πανεπιστήμιο της Γερμανίας, δόθηκε το πρωί της Παρασκευής στη δημοσιότητα. Δηλώσεις φοιτητών για την στάση ΠΑΣΟΚ και τη γερμανική αστυνομία (Vid)

Το κείμενο των φοιτητών που παρενέβησαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού σε Πανεπιστήμιο της Γερμανίας, δόθηκε το πρωί της Παρασκευής στη δημοσιότητα.
Οι φοιτητές ξεκαθαρίζουν ότι πραγματοποίησαν τη δράση ως Έλληνες και Ελληνίδες φοιτητές και φοιτήτριες που ζουν και σπουδάζουν στο Βερολίνο και όχι ως κάποιο οργανωμένο κόμμα ή ομάδα.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αφίσες και τα πανό που είχαν ετοιμάσει για την παράσταση διαμαρτυρίας στην εκδήλωση σκίστηκαν από μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου και του ΠΑΣΟΚ, ενώ όταν φώναξαν συνθήματα την ώρα της ομιλίας Παπανδρέου απομακρύνθηκαν από την αίθουσα από τη γερμανική αστυνομία.
Επισημαίνουν δε, ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας ο χώρος ήταν γεμάτος από άνδρες και γυναίκες της γερμανικής ασφάλειας. Επιπλέον τονίζουν ότι κίνητρο για τη δράση τους είναι «η παρούσα κατάσταση που έχει προκληθεί από την άδικη, νεοφιλελεύθερη, αντικοινωνική και αντιδημοκρατική πολιτική του Έλληνα Πρωθυπουργού και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».
Ακολουθεί το κείμενο των φοιτητών:
Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα
«Το στοίχημα για την ανθρωπότητα είναι:ή θα πάμε σε μια Δημοκρατία και σε Σοσιαλισμό ή θα πάμε σε βαρβαρότητα. Ή θα βρούμε ανθρώπινες λύσεις με συμμέτοχους τους πολίτες ή θα αναζητήσουν οι λαοί μας νέους φονταμενταλισμούς, νέους αυταρχισμούς, νέους απολυταρχισμούς και θα δούμε κρίσεις, συγκρούσεις και βία».
Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου:
*Μειώνει τη φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων από 24% σε 20%, ενώ, την ίδια ώρα, μειώνει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα κατά 20%, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, καταργεί την προστασία από άδικη απόλυση και αυξάνει τρεις φορές το ΦΠΑ. Ως αποτέλεσμα του νέου νόμου για τους μισθούς, τα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 35% στο δημόσιο τομέα και κατά 40% στον ιδιωτικό τομέα.
*Αποφάσισε αυθαίρετα ότι οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα σχετιζόμενα με το ΔΝΤ και το “πακέτο διάσωσης” της Ε.Ε. δεν θα χρειάζεται να εγκρίνονται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να νομιμοποιηθούν, αλλά θα χρειάζονται απλώς την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
*Διασφάλισε την παραμονή της Ελλάδας στην τρίτη θέση παγκοσμίως των εισαγωγέων πολεμικών εξοπλισμών, αλλά ξοδεύει 3% του ΑΕΠ της για την εκπαίδευση, πολύ χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
*Διασφάλισε επίσης ότι τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος ξοδεύονται για την συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, την ώρα που καταργεί τις κρατικές υποτροφίες.
*Δεν πήρε κανένα μέτρο ενάντια στη βάναυση, και απειλητική για ανθρώπινες ζωές, βία των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων εναντίον διαδηλωτών. Επιπλέον, στήριξε τις αποκαλούμενες “προληπτικές συλλήψεις” πριν από τη διεξαγωγή διαδηλώσεων, που είναι ασύμβατες με το κράτος δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου