Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Aίγιο: Ανησυχεί ο Εμπορικός Σύλλογος για το ΤΕΙ-Έστειλε επιστολή στην Διαμαντοπούλου

Πηγή:The Best news
Με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγίου, εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με την έντονη φημολογία που επικρατεί γύρω από το ΤΕΙ Αιγίου και για τα σενάρια υποβάθμισης του ιδρύματος, ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση των περιφερειακών ιδρυμάτων και της δωρεάν παιδείας και όχι την κατάργηση ή συγχώνευση σχολών και τμημάτων. Συγκεκριμένα στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, στον Περιφερειάρχη Δυτικής  Ελλάδος, στον Δήμαρχο Αιγιαλείας, στους Βουλευτές Αχαΐας και στα Μ.Μ.Ε., ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:
«Κυρία Υπουργέ,
Για ακόμα μία φορά η Αιγιάλεια γίνεται δέκτης αρνητικής πολιτικής και παραγκωνισμού. Αυτό, γιατί το τελευταίο διάστημα έντονη φημολογία επικρατεί γύρω από το ΤΕΙ Αιγίου και από τα σενάρια υποβάθμισης του ιδρύματος στα πλαίσια κάποιας μορφής ανασχηματισμού που σχεδιάζετε για την ανώτατη εκπαίδευση, ο οποίος θα  περιλαμβάνει κατάργηση τμημάτων, συγχωνεύσεις σχολών, κλείσιμο πανεπιστημίων κλπ.
Φυσικά, επικροτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται από την Πολιτική Ηγεσία για «νοικοκύρεμα» της ελληνικής οικονομίας προς αποφυγή τραγικών λαθών του παρελθόντος, τα οποία μας οδήγησαν σήμερα στο μηχανισμό στήριξης και στις όποιες συνέπειες απορρέουν από αυτό. Όμως, σαν χώρα της Δημοκρατίας, των Γραμμάτων και των Τεχνών δεν μπορούμε να κάνουμε περικοπές και στην εκπαίδευση και κατ’ επέκταση στην Παιδεία μας.
Μπορεί να καταστραφήκαμε οικονομικά, τουλάχιστον όμως ας μην καταστραφεί και το Πνεύμα μας. Εξάλλου, κάτω από αυτές τις οικονομικές συνθήκες θα πρέπει να ενισχυθούν τα περιφερειακά ιδρύματα και η δωρεάν παιδεία και όχι να καταργούνται ή να συγχωνεύονται σχολές και τμήματα. Αναμένουμε την απάντησή σας και τις διευκρινήσεις σας επί του θέματος άμεσα και σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων».
Δημήτρης Ζωιτσούδης

Σχόλιο: Όταν η Αννούλα δει πως φύτρωσαν τα τμήματα που έσπερναν οι ομόλογοί της στην περιφέρεια όταν δει πως συνδέονται με τα τοπικά συμφέροντα και την τοπική αγορά εργασίας, θα νιώσει πικρά πόσο δύσκολο είναι να τα ξεριζώσει σε ένα βράδυ. Γιατί η σύνδεση με την αγορά δεν γίνεται μόνο στο προϊόν της ανώτατης εκπαίδευσης όπως θέλει το πολυεθνικό κεφάλαιο. Κι αν υπάρχει τόσο γερή σύνδεση από τη μια και τόσο "προβληματική" από την άλλη μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το αν η αγορά είναι ο καταλληλότερος τρόπος διασύνδεσης της παραγωγής ανθρώπων και προϊόντων; Μήπως;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου