Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από τους απολυμένους φύλακες

Πηγή:MagnesiaNews
Από απολυμένους φύλακες. Δεν έγιναν μαθήματα και δεν λειτούργησαν οι διοικητικές υπηρεσίες
Υπό κατάληψη τελεί από την Πρωτομαγιά το συγκρότημα Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, από τους απολυμένους φύλακες του προηγούμενου εργολάβου, που ζητούν να σταματήσει κάθε εργολαβία. Χθες, δεν έγιναν μαθήματα στο κτίριο ενώ δεν λειτούργησαν και οι διοικητικές υπηρεσίες.
Τον αγώνα των εργαζομένων να τους προσλάβει ο νέος εργολάβος που για την ώρα το αρνείται και χρησιμοποιεί δικούς του εργαζόμενους, στηρίζει η Πρυτανεία, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές.
Ο αντιπρύτανης Μιχάλης Ζουμπουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε ζήτησε να σταματήσει η κατάληψη και να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο, ενώ αναφέρθηκε και σε όλες τις ενέργειες που διαχρονικά έχει κάνει το Π.Θ. για να καλυφθούν οι θέσεις των φυλάκων, των καθαριστριών αλλά και όλων των αναγκών του Π.Θ. για συντηρήσεις με μόνιμο προσωπικό.
Ειδικότερα ο νέος εργολάβος που ανέλαβε από την 1η Μαΐου τη φύλαξη των κτιρίων «Παπαστράτος», Γεωπονικής και αυτών στο Πεδίο του Άρεως, σε επαφές που είχε με τον κ. Ζουμπουλάκη, δεν δεσμεύτηκε να προσλάβει όσους από τους εργαζόμενους του πρώην εργολάβου το επιθυμούν, αν και ο αντιπρύτανης του απέστειλε τη λίστα των απολυμένων.
Ο αντιπρύτανης τόνισε ότι το Π.Θ. δεν μπορεί να πιέσει έναν ιδιώτη να προσλάβει κάποιον, απλά να παρακολουθεί αν τηρούνται οι συμβάσεις. Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Ζουμπουλάκης με τον αντιπρύτανη κ. Μποτόζογλου, τον διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών του Π.Θ. εκπροσώπων μελών, ΔΕΠ, φοιτητών αλλά και απολυμένων φυλάκων, επισήμανε ότι το Π.Θ. δεν επιθυμεί τις εργολαβίες αλλά αυτό ορίζει ο νόμος.
Εδώ και χρόνια ανέφερε ότι το Π.Θ. υποβάλλει κάθε χρόνο αίτημα για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 70 φυλάκων και 40 καθαριστριών ως μόνιμο προσωπικό αλλά και 50 συντηρητών των κτιρίων με οκτάμηνα και ποτέ δεν έχει λάβει σχετική απάντηση. Επίσης ζήτησε και πήρε εννέα εργαζόμενους του ΟΣΕ στο πλαίσιο των μετατάξεων για θέσεις κλητήρων και φυλάκων. «Οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο όμως το Πανεπιστήμιο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί» τόνισε ο κ. Ζουμπουλάκης αλλά και ο κ. Μποτόζογλου που χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα.
Σύλλογος ΔΕΠ
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Π.Θ. που συνεδρίασε εκτάκτως χθες για το συγκεκριμένο ζήτημα, επισημαίνει ότι η υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ και το καθεστώς των εργολάβων στα πανεπιστήμια οδήγησε την κατάσταση αυτή στο απροχώρητο.
«Χθες Πρωτομαγιά, ουσιαστικά έχασαν τη δουλειά τους 20 εργαζόμενοι των απερχόμενων εργολάβων φύλαξη στο Π.Θ. Ένας από αυτούς θέλει μόνο δύο χρόνια δουλειά για να συνταξιοδοτηθεί. Στο σύνολό τους είναι οικογενειάρχες με πολλά χρόνια απασχόλησης στην ίδια θέση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι φύλακες
Ο εκπρόσωπος των απολυμένων φυλάκων δήλωσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου δικαιωθούν και τάχθηκε υπέρ της απομάκρυνσης των εργολάβων από το Π.Θ. της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους.
Για άλλη μια φορά αναδείχθηκε το γεγονός ότι οι εργολάβοι για άλλα δεσμεύονται στις συμβάσεις κι άλλα πράττουν (πληρώνουν λιγότερα από τις συμβάσεις κ.α.).
Όπως αναφέρθηκε, το Π.Θ. που δεν έχει και χρήματα να τους πληρώσει, δεν μπορεί να ζητήσει το λόγο, παρά το γεγονός ότι οι εργολάβοι θα έπρεπε να πληρώνουν τους εργαζόμενους, όπως προβλέπει η σύμβαση, ακόμη κι αν δεν έχουν πληρωθεί από το Πανεπιστήμιο.

Σχόλιο: Προς τους απανταχού γελοίους υπερασπιστές της κατάργησης του ασύλου, και της αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, το ανωτέρω προς γνώση και συμμόρφωση. Μπορεί να την πάθετε από εκεί που δεν το περιμένετε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου