Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

«Λουκέτο» ετοιμάζεται να βάλει η Κυβέρνηση στο ΤΕΙ Ηπείρου;

Πηγή:Πρωινός λόγος

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι διδάσκοντες σε Τμήματα των Ιωαννίνων

Ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει πολλά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση για το ΤΕΙ Ηπείρου. Οι διδάσκοντες σε τμήματα των Ιωαννίνων συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ζητώντας τα δεδουλευμένα 4 μηνών και την υπογραφή νέων συμβάσεων για το εαρινό εξάμηνο, που έχει ξεκινήσει από το Μάρτη!..
Ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο για τους σπουδαστές είναι πλέον ορατός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτατα διοικητικά στελέχη απειλούν με παραιτήσεις, μιας και είναι απογοητευμένοι από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το Ίδρυμα! «Ετοιμάζονται για «λουκέτο» στο ΤΕΙ; Αν ναι, θα πρέπει να μας το πουν ξεκάθαρα» λένε στελέχη του Ιδρύματος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ…
Χθες το πρωί, έγινε Γενική Συνέλευση των διδασκόντων που κάνουν επίσχεση εργασίας, ενώ συναντήθηκαν και με τον Αντιπρόεδρο κ. Ευρυπίδη Γλαβά.  
Η Διοίκηση τους ζήτησε να περιμένουν μια εβδομάδα ακόμη, κάτι που δεν αποδέχθηκαν οι διδάσκοντες και έτσι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας. «Επικρατεί ένα αλαλούμ στο ΤΕΙ. Δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις των διδασκόντων, δεν υπάρχουν χρήματα και όλα είναι στον αέρα» επισημαίνουν πηγές.
Να σημειωθεί, ότι η Κυβέρνηση έστειλε τα χρήματα μόνο για τους 176 από τους 270 έκτακτους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο των περικοπών της και στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Μάλιστα, η Διοίκηση πρότεινε στους διδάσκοντες να επιστρέψουν στις δουλειές τους και να διεκδικήσουν τα χρήματά τους δικαστικά! Όπως σημειώνουν κύκλοι, τίποτε δεν θα ξεκαθαρίσει, αν δεν λυθούν τα προβλήματα του Ιδρύματος.
«Δεν μας λένε τίποτε καινούριο. Στηρίζονται σε ασάφειες και το μέλλον διαγράφεται θολό» σημειώνουν κάποιοι από τους διδάσκοντες. Μάλιστα, άμεσα θα αποφασίσουν τη στάση τους και οι διδάσκοντες στις άλλες πόλεις της Ηπείρου, που λειτουργούν τμήματα του ΤΕΙ.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ…
Ανάστατοι, όμως, είναι και οι εκατοντάδες φοιτητές του ΤΕΙ, που βιώνουν την πολιτική απαξίωσης της Κυβέρνησης. Μαθήματα δεν γίνονται, όμως τα έξοδα για αυτούς παραμένουν, όπως τα ενοίκια των σπιτιών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται έτι περισσότερο ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
«Η Κυβέρνηση εφαρμόζει ήδη τον «Καλλικράτη» στην Ανώτατη Εκπαίδευση και φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις της για κάποια Ιδρύματα» λένε πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου