Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ντόμινο λουκέτων σε Σχολές

Just a matter of time and causality!
Πηγή:News247
Για δύο εβδομάδες θα παραμείνει κλειστή η Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ και για δύο η Σχολή Καλών Τεχνών. Διαμαρτυρία για τις μεγάλες περικοπές. Στο 50% η υποχρηματοδότηση
Επεκτείνεται η κρίση στην ανώτατη εκπαίδευση και οι δραστικές περικοπές στη χρηματοδότηση των σχολεών οδηγούν σε αποφάσεις για λουκέτα σε πανεπιστημιακά τμήματα.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών έκλεισε με απόφαση της γενικής συνέλευσής της για δύο ημέρες (Τετάρτη και Πέμπτη), ενώ η Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κατεβάζει ρολά από την Πέμπτη για 15 ημέρες.
Ο λόγος που ξεσηκώνονται οι φοιτητές δεν είναι άλλος από την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι οποίες όπως αναφέρουν οι διοικήσεις τους, καθιστούν τη λειτουργία τους αδύνατη.
Στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου σταμάτησαν ήδη όλες οι εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές υπηρεσίες. Οι καθηγητές του ΕΜΠ καταγγέλλουν ότι πριν από δύο χρόνια στην Αρχιτεκτονική υπήρχαν 125 καθηγητές, εφέτος έχουν μείνει 73 και το επόμενο διάστημα αναμένεται να φύγουν άλλοι 20.
Στην Καλών Τεχνών, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της διοίκησης της, "η συσσώρευση οξυμένων και ανεπίλυτων προβλημάτων που συνδέονται και απορρέουν από τις πολιτικές επιλογές του υπουργείου Παιδείας, έχουν οδηγήσει σε κατάσταση αδιεξόδου τη Σχολή, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αδύνατη η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία της".
Καταγγέλουν μάλιστα ότι η υποχρηματοδότηση της Σχολής έχει φτάσει εφέτος το 50% σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Ταυτόχρονα, τονίζουν ότι μεγάλος αριθμός διδασκόντων που συνταξιοδοτήθηκαν δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθούν, καθώς έχουν παγώσει οι διορισμοί νέων συναδέλφων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου