Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ''ΛΟΥΚΕΤΟΥ'' ΣΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Πηγή:kefaloniagate
Ε ρε πορτοκάλι που χω να φάω...
Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος
Ο “Ανεξάρτητος” είχε χτυπήσει “καμπανάκι” από τον περασμένο Αύγουστο! Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά μας στις 31 Αυγούστου είχαμε επιστήσει τον κίνδυνο “λουκέτου” στο τμήμα της Βιολογικής Γεωργίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στα πλαίσια του “Καλλικράτη” της Ανώτατης Εκπαίδευσης και καλούσαμε όλους τους θεσμικούς φορείς σε εγρήγορση.
Υπήρξε στην συνέχεια δήλωση διάψευσης από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Ν. Μαραβέγια, πλην όμως είχαμε προειδοποιήσει ότι η δήλωση αυτή είχε γίνει εν τω μέσω προεκλογικής περιόδου με ό,τι αυτό συνεπαγόταν.
Σήμερα, λοιπόν, μόνο ως “κεραυνός εν αιθρία” δεν είναι για μας, τα νέα δημοσιεύματα του αθηναικού τύπου που μιλούν για “λουκέτο” τόσο στο τμήμα Βιολογικής Γεωργίας του Αργοστολίου, όσο και σε αυτό της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ληξουρίου.
Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ βρίσκονται πλέον στο προσκήνιο, κατ’επίταση και του Μνημονίου.
Ταυτόχρονα δε, δεν ξεκαθαρίζεται τι θα γίνει με τα άλλα δύο τμήματα που λειτουργούν στο νησί μας. Αυτό των Δημοσίων Σχέσεων και αυτό των Μουσικών Οργάνων. Θα παραμείνουν ή θα συγχωνευτούν σε κάποια μεγαλύτερη πόλη;
Σε κάθε περίπτωση όμως, ενδεχόμενο “λουκέτο” ή συγχώνευση στα τμήματα ΤΕΙ του νησιού μας, θα ισοδυναμούσε με οικονομική καταστροφή.
Τόσο ο Βουλευτής του Νομού Σ. Μοσχόπουλος, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής αλλά και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, πρέπει να δραστηριοποιηθούν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου