Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Επιστροφή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων με... μπόνους

πηγή: enet.gr

Μετά τον περιορισμό του αριθμού των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων το υπουργείο Παιδείας ανακάλυψε ένα νέο τρόπο για να μειώσει τις δαπάνες για τα βιβλία. Εγκαινιάζει λοιπόν ένα νέο πρόγραμμα το «Εύδοξος+» για την ανταλλαγή χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων μεταξύ φοιτητών του ίδιου Τμήματος. 

 Η νέα "πατέντα" του υπουργείο θα ξεκινήσει από φέτος κι έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Οι φοιτητές θα μπορούν να διαθέτουν σε συμφοιτητές τους τα συγγράμματα παλαιότερων ετών και μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο, "με πλεονεκτήματα για τους ίδιους και για τα Ιδρύματα".
Ειδικότερα, με την έναρξη διανομής των συγγραμμάτων, στις 24/10/2011, κάθε φοιτητής θα μπορεί να επιλέξει εάν θα παραγγείλει νέο σύγγραμμα μέσω του http://eudoxus.gr/ ή θα διαλέξει ένα χρησιμοποιημένο, μέσω του https://service.eudoxus.gr/student/#eudoxusplus, εφόσον είναι διαθέσιμο από συμφοιτητές του.
Το υπουργείο προσφέρει και μπόνους στους φοιτητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς θα κερδίζουν πιστωτικές μονάδες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη δωρεάν απόκτηση επιπλέον συγγραμμάτων, ενώ στο τέλος του εξαμήνου θα συμμετέχουν σε ηλεκτρονική κλήρωση για την απόκτηση ψηφιακών συσκευών και υπηρεσιών ευρυζωνικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου