Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ!

πηγή: iskra.gr

Με ένα πανό που έγραφε «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» επέλεξε να διαμαρτυρηθεί η κ. Μαρία Αθανασιάδου πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής η οποία είχε κληθεί να μιλήσει στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής.
Με τον τρόπο αυτό η πρόεδρος θέλησε να διαμαρτυρηθεί για την εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, η οποία καλούσε τους εισαγγελείς (Εφετών και Πρωτοδικών) να ασκήσουν ποινικές διώξεις εναντίον των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις σχολείων.
Απευθυνόμενη στα μέλη της επιτροπής η Μαρία Αθανασιάδου είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε μια κοινωνία χαφιέδων».

Φυσικά η συμβολικη αυτή διαμαρτυρία αποτελεί μια απάντηση στο γενικότερο πλαίσιο αυταρχισμού και καταστολής που αναπτύσσεται εναντίον των μαθητικών αγώνων. Χτες στο Σύνταγμα τα ΜΑΤ χτύπησαν, απρόκλητα, καθιστική διαμαρτυρία μαθητών τη στιγμή που η Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου απειλούσε ανοιχτά τόσο τους μαθητές όσο και τους φοιτητές με επέμβαση της αστυνομίας σε σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα. 
Παράλληλα η υφυπουργός ενθάρρυνε τους διευθυντές των σχολείων αλλά και τους πρυτάνεις, όχι μόνο να καλούν την αστυνομία αλλά και να καταδίδουν τους "καταληψίες"!
Η κίνησή της φαίνεται πως έθιξε την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σούλα Μερεντίτη αλλά και τον πρόεδρο κ. Τάκη Αντωνακόπουλο που ζήτησαν να διαγραφεί από τα πρακτικά η διαμαρτυρία. Λες και αν διαγραφτεί από τα πρακτικά της Βουλής η διαμαρτυρία, θα σβηστεί και ως γεγονός...
Από τη μεριά της, πάντως, η πρόεδρος δεν πτοήθηκε! Αντιθέτως, επανέλαβε την κίνησή της στους διαδρόμους της βουλής, βγάζοντας το πανό το οποίο όπως είπε «το ζωγραφίσαμε με τα παιδιά» με αποτέλεσμα να κάνει την ασφάλεια του κοινοβουλίου να τρέχει πανικόβλητη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου