Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

«Στον αέρα» η δωρεάν σίτιση για τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πηγή:Alfavita
«Στον αέρα» κινδυνεύει να τιναχτεί από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά το πρόγραμμα δωρεάν σίτισης για χιλιάδες φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, λόγω της μείωσης της δημόσιας χρηματοδότησης.
Σε ψήφισμα που εξέδωσε η διοίκηση του ΠΑΜΑΚ μετά από έκτακτη σύγκλητο εκφράζεται η αγωνία των μελών του πανεπιστημίου για ενδεχόμενες νέες περικοπές του προϋπολογισμού και απευθύνεται έκκληση στην κυβέρνηση να εναρμονίσει τη χρηματοδότηση της σίτισης με το επίπεδο της δαπάνης.
Σήμερα, 2.200 φοιτητές, οι οικογένειες των οποίων δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 45.000, δικαιούνται της δωρεάν σίτισης, ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 2.500 την επόμενη χρονιά. Την ίδια στιγμή, οι δαπάνες σίτισης για το 2010 υπερέβησαν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ η επιχορήγηση ήταν 680.000. «Μέχρι στιγμής καταφέραμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας από προηγούμενα κονδύλια του πανεπιστημίου, αλλά πλέον δε θα έχουμε αυτήν τη δυνατότητα. Υπολογίζω ότι, αν δεν αλλάξει κάτι στη χρηματοδότηση του ιδρύματος από τη νέα χρονιά, θα μπορέσουμε να σιτίσουμε μετά βίας 1.500 φοιτητές», εξηγεί στον «Α» ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Γιάννης Χατζηδημητρίου.
Σε ό,τι αφορά τα μαθήματα επιλογής, κατά το χειμερινό εξάμηνο ακυρώθηκαν 15 - 20 μαθήματα σε όλα τα τμήματα του πανεπιστημίου και για όλα τα έτη, εξαιτίας της μείωσης των πιστώσεων για τις θέσεις εκτάκτων διδασκόντων του Π.Δ. 407, με αποτέλεσμα να καλυφθούν οι ανάγκες, τουλάχιστον, για τα υποχρεωτικά μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου