Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Καμία πληροφορία για το μέλλον του ΤΕΙ Ηπείρου

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, δεν «άνοιξε τα χαρτιά της» στους βουλευτές Π. Στασινό, Δ., Τσιρώνη και τον πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου Γρηγόρη Γκίκα


 Πηγή:Η Γνώμη
«Σφίγγα» η υπουργός Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κα Άννα Διαμαντοπούλου, αποδείχτηκαν «σφίγγα» στην συνάντηση που είχε με τους κυβερνητικούς βουλευτές Παύλο Στασινό και Δημήτρη Τσιρώνη και τον πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου Γρηγόρη Γκίκα, την περασμένη Πέμπτη στο γραφείο της στην Αθήνα.
Τι κι αν έκανε προτάσεις και ο πρόεδρος Γρηγόρης Γκίκας, τι κι να προσπάθησαν να την πείσουν οι συνάδελφοί της Π. Στασινός και Δ. Τσιρώνης, η ίδια περί άλλων μιλούσε. Ή καλύτερα μιλούσε για τα σχέδια της για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς να μπει στον κόπο να συγκεκριμενοποιήσει, τι προβλέπει η μεταρρύθμιση για τα ΤΕΙ και ειδικά γι’ αυτά της περιφέρειας, των οποίων η βιωσιμότητα είναι αμφισβητούμενη.
Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Γρηγόρης Γκίκας, υπεραμύνθηκε των προτάσεών του για τη νέα χωροταξική κατανομή της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, χωρίς η αρμόδια υπουργός να δείξει αν συμφωνεί για την αναγκαιότητά της ή να μιλήσει για κάποια άλλη επιλογή, την οποία η ίδια κρίνει αναγκαία.
Ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΤΕΙ Γρηγόρης Γκίκας, για το θέμα των νέων τμημάτων που η κα υπουργός με «το έτσι θέλω» έκοψε απ’ το περυσινό μηχανογραφικό δελτίο, μας είπε ότι δεν συζήτησε καν αυτό το θέμα.
Δεν θέλει να ενημερώσει;


Βεβαίως μπορεί να είναι στο στάδιο των αποφάσεων η μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευσης, όπως αφήνεται να εννοηθεί, δεν μπορεί όμως να μην ενημερώνονται οι θεσμικοί παράγοντες ενός νομού, που επισκέπτονται την αρμόδια υπουργό, για να εκφράσουν την αγωνία τους, για την τύχη ενός ΤΕΙ, το οποίο θεωρούν σημαντικό για τον τόπο τους.
Ειλικρινά, όσο κι αν ανατρέξει κανείς στο περιεχόμενο ανάλογων συναντήσεων, δεν πρόκειται να συναντήσει ανάλογη τακτική και φυσικά μια περιοχή ολόκληρη να αναμένει τις όποιες αποφάσεις της κας υπουργού, για να διαπιστώσει το τι θα γίνει και το πώς θα αντιδράσει.
Ωστόσο, η όποια δυναμική αντίδραση στην στάση της κας Διαμαντοπούλου, μπορεί να είναι η λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου