Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνω από 200 οι καταλήψεις σχολείων πανελλαδικά!!!

πηγή: Μαθητική Αντίσταση

Δείτε  τα σχολεία υπό κατάληψη πανελλαδικά (σύμφωνα με το www.edopolytexneio.gr)
http://edopolytexneio.gr/?page_id=537#comment-63

Σύμφωνα με το www.edopolytexneio.gr , το http://panelladikesgr.blogspot.com/2011/09/200.html, αλλά και το Έθνος της Κυριακής  οι καταλήψεις σχολείων σε πανελλαδικό επίπεδο φτάνουν τις 200 τουλάχιστο.

Την εβδομάδα που πέρασε πραγματοποίηθηκαν μαζικές πορείες μαθητών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, σε κάποιες περιοχές της Αθήνας ( Ίλιον, Καματερό, Πετρούπολη, Βύρωνας κ.α), αλλά και στην επαρχία(Πάτρα, Άρτα, Αγρίνιο, Λαμία, Λάρισσα, Πύργος, Γιάννενα...). Σε αρκετές μάλιστα περιοχές οι καταλήψεις μετρούν ήδη μία εβδομάδα με τάση για συνέχεια και αυξάνονται.Είναι επίσης σημαντικό ότι στις καταλήψεις συμμετέχουν και γυμνάσια. Ακόμαενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις (βλ. Θεσσαλονίκη) γονείς και εκπαιδευτικοί κάνουν από κοινού κινητοποίησεις.
Οι μαθητές εναντιώνονται στην έλλειψη βιβλίων αλλά και στις συγχωνεύσεις τμημάτων ενώ σε πολλά μαθητικά πανό βλέπουμε το αίτημα "δημόσια και δωρεάν παιδεία" να κυριαρχεί.

Παρά το μεγάλο αριθμό των καταλήψεων, τα ΜΜΕ είτε αποσιωπούν το γεγονός, είτε παρουσιάζουν τους διάφορους διευθυντές δευτεροβάθμιας που καλούν του μαθητές να επανέλθουν στις τάξεις. Κι ενώ είναι παραπάνω από σίγουρο ότι υπάρχει πολύ μεγάλο κομμάτι γονιών που στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις, μιας και είναι οι ίδιοι οι γονείς που θα πληρώσουν το κόστος των βιβλίων, όλα τα κανάλια παρουσιάζουν μόνο περιπτώσεις όπου γονείς αγανακτισμένοι απαιτούν να ανοίξουν τα σχολεία για να μη "χαθούν" ώρες. Ακόμα καλλιεργούν μια "ψεύτικη" εικόνα ότι πρόβλημα δεν είναι και τόσο σοβαρο, ότι τα βιβλία μπορεί να αργήσουν αλλά θα μοιραστούν, ότι κάποια λύση θα βρεθεί ανα σχολείο με λίγη καλή θέληση και πολύ χρηματόδοτηση από τους γονείς.

Μαζί με την αποσιώπηση των ΜΜΕ σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητές αντιπαρατέθηκαν με την τρομοκρατία των πολυ καλά δασκαλαμένων από το υπουργείο διευθυντών. Στα Γιάννενα μαθητές του 4ου γυμνασίου  που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις απειλήθηκαν με αποβολές ( από τον διευθυντή που ταυτόχρονα είναι και πρόερδος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ), σε κάποια σχολεία καλέστηκαν μαθητές "ύποπτοι" από περσινές κινητοποιήσεις και απειλήθηκαν με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Σε κάποια σχολεία απειλούν με απουσίες για τις ημέρες τις κατάληψεις και παρεμποδίζουν τις διαδικασίες των συνελεύσεων ( διαβάστε ένα παράδειγμα εδώ ).

Μόνη απάντηση στην τρομοκρατία και στην αποσιώπηση είναι να συμμετέχουμε όσο γίνεται πιο μαζικά στις πορείες, στις καταλήψεις, στις συνελεύσεις, στα συντονιστικά μας. Να επιδιώκουμε να γίνεται συνέλευση σε κάθε σχολείο, σε κάθε τάξη. Να καταλάβουμε ότι μόνο με τον αγώνα μας υπάρχει περίπτωση να πάρουμε όλοι βιβλία. Να καλέσουμε και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για να παλέψουμε μαζί για να μην πληρώσουμε ούτε ένα βιβλίο, ούτε μια φωτοτυπία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου