Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ

Πηγή:ΜΑΣ
Φιλοσοφική Αθήνας, Μηχανολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ, Τοπογράφοι Μηχανικοί ΕΜΠ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ιατρική Αθήνας, Νοσηλευτική Αθήνας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πολιτικοί Μηχανικοί Πάτρας, Μηχανολόγοι Μηχ/κοι Πάτρας, Αρχιτέκτονες Πάτρας, Μαθηματικό Πάτρας, Φυσικό Πάτρας, Χημικό Πάτρας, Βιολογικό Πάτρας, Γεωλογικό Πάτρας, Φιλολογία Πάτρας, Φιλοσοφία Πάτρας, Ιατρική Πάτρας, Φαρμακευτική Πάτρας, Πολιτικοί Μηχανικοί Βόλου, Μηχανολόγοι Μηχ/κοί Βόλου, Οικονομικό Βόλου, Δάσκαλοι Βόλου, Ειδικής Αγωγής Βόλου, ΤΕΙ Καρδίτσας, Ιατρική Αλεξανδρούπολης, ΣΤΕΦ Κοζάνης, ΣΔΟ Κοζάνης.
«Για την σχεδιασμένη δολοφονική και προβοκατόρικη επίθεση κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα»

Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη σχεδιασμένη δολοφονική και προβοκατόρικη επίθεση από ομάδες αναρχοφασιστοειδών που επιχείρησαν να διαλύσουν με μολότοφ, πέτρες, αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών, φοιτητών και λαού στο Σύνταγμα στις 20-10-2011. Ιδιαίτερος στόχος αυτών των ομάδων ήταν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ.
Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η εργοδοσία με τους εκφοβισμούς, τα εκβιαστικά διλήμματα, την τρομοκρατία και την κρατική καταστολή, προσπάθησαν να το κάνουν αυτές οι άθλιες κρατικές και παρακρατικές ομάδες που ονομάζονται αναρχοαυτόνομοι ή φασιστοειδή.
Ο στόχος τους, που ήταν η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση να διαλυθεί, δεν πέτυχε. Ούτε ένας διαδηλωτής δεν αποχώρησε.
Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη,
Ο σύλλογος φοιτητών εκφράζει τη θλίψη και τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε αγωνιζόμενος για το δίκιο των εργατών και των παιδιών τους. Καταδικάζει κάθε προβοκατόρικη δράση που οργανώνεται από διάφορα «κέντρα» ενάντια στο λαϊκό κίνημα και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Το ψήφισμα έχει υιοθετηθεί ήδη από δεκάδες γενικές συνελεύσεις ετών και εξαμήνων σε όλη την Ελλάδα ενώ οι υπόλοιπες συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες.

20 σχόλια:

  1. Άντε ρε, και εις ανώτερα. Με το καλό να δημοσιεύετε και ανακοινώσεις του ΛάΟΣ.

    Αιδώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από πότε οι αποφάσεις των συλλόγων είναι του Λαός σύντροφε. Φέρε μια έστω με αντίθετο ψήφισμα και δεσμεύομαι προσωπικά να στην αναρτήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά δεν είναι του ΛαΟΣ οι ανακοινώσεις. Ούτε όμως είναι προϊόντα μιας αυτόνομης φοιτητικής διαδικασίας, μοιάζουν να έχουν γραφτεί σε κομματικά γραφεία. Εικάζω ότι πρόκειται είτε για γραφεία του ίδιου του ΚΚΕ είτε δυνάμεων που το «γλύφουν»
    Επι της ουσίας δε, η ουσιαστική αθώωση των κρατικών μηχανισμών καταστολής και η εύκολη ενοχοποίηση των «δραστών της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στο ΠΑΜΕ» για το θάνατο του συνδικαλιστή Δημήτρη Κοτζαρίδη αποτελεί καπηλία και εμπρηστικό/διχαστικό παραλήρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντροφοι υπάρχουν πολλά blogs να γράψετε τη γνώμη σας. Έχουμε την άποψη μας έχετε τη δικιά σας. Κάποια πράγματα μπαίνουν εδώ ως καταγραφή της δράσης των φοιτητικών συλλόγων. Δεν συμφωνείτε, αλλάξτε τις αποφάσεις στους φοιτητικούς συλλόγους. Έχετε αποφάσεις συλλόγων με άλλη άποψη παρακαλώ κοινοποιήστε τες και εμείς θα τις αναρτήσουμε.Τώρα για το ποιον των φοιτητικών διεργασιών θα χουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά. Αλλά δεν κατανοώ την εξύμνιση των φοιτητικών συλλόγων όταν οι αποφάσεις μας αρέσουν και την ύβρι τους όταν δε μας αρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι εννοείτε με το "υιοθέτησαν"; Ψήφισαν οι ΓΣ των τμημάτων αυτό το κείμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ψήφισαν οι ΓΣ, αλλα έκαναν ΔΣ. Δημοκρατικά και ωραία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία πάρε τα ποδαράκια σου και πήγαινε σήκωσε ΓΣ πάρε άλλη απόφαση και φερε τη μας.Εμείς θα την αναρτήσουμε. Έλεος πια. Η διαφωνία σε λίγο θα διευθετείται με εκτελέσεις. Τι άλλο θα δούμε πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπούμαι που επανέρχομαι, αλλά νομίζω ότι το όλο πρόβλημα δημιουργείται από τον τίτλο του θέματος. Δημιουργείται η εντύπωση ότι παρουσιάζεται ένα διασταυρωμένο γεγονός, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για την ανακοίνωση κάποιας οργάνωσης. Θυμίζω τις διαφορετικές ανακοινώσεις των φοιτητικών/σπουδαστικών παρατάξεων για τα αποτελέσματα των εκλογών. Είναι σαν να παίρνουμε μια από όλες τις ανακοινώσεις και την αναρτούμε βάζοντας σε δεύτερο πλάνο την υπογραφή προέλευσης....
    Έτσι λοιπόν, αντί να καλούνται οι «διαμαρτυρόμενοι» αναγνώστες να »σηκώσουν άλλη ΓΣ« για να αναρτηθεί και αυτή η άποψη, ίσως θα ήταν πιο δόκιμο να διαφοροποιηθεί ο τίτλος της ανάρτησης για να αποδίδει καλύτερα την πραγματικότητα.
    Είναι κρίμα ένα τόσο προσεγμένο και πλουραλιστικό site να χαλά την δημόσια εικόνα του, προσωπικά το παρακολουθώ μέσα από το twitter χωρίς να είμαι πια φοιτητής (αποφοίτηση το 1983) και έχω μόνο καλά λόγια να πω.
    Κανένα έλεος λοιπόν, ούτε και εκτελέσεις διαφωνούντων, απλά δεοντολογία.

    ΥΓ: λυπούμαι για το «σεντόνι», αλλά τουλάχιστον θα γίνω κατανοητός χωρίς να παρεξηγούμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοιτάξτε κύριοι διαχειριστές,

    Επισκέφτηκα πρώτη φορά το σάιτ σας. Μου διέφυγε στην αρχή του κειμένου το "Πηγή: ΜΑΣ". Υπέθεσα λανθασμένα ότι μπήκα σε σοβαρό σάιτ, τύπου συγκεντρωτικό φόρουμ ανακοινώσεων των ΓΣ των σχολών. Τώρα που κατάλαβα ότι είστε μαγαζί του ΚΚΕ, χαίρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Tic Tac

    Ναι, σύμφωνα με την ευφυή μέθοδο προσέγγισης της πραγματικότητας που σε χαρακτηρίζει είμαστε μαγαζί του ΚΚΕ, του ΣΥΝ, των ΕΑΑΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΚΟΕ, των αναρχικών, του Indymedia και φυσικά του ΔΟΛ και του Μπόμπολα (ναι έχουμε κάνει αναδημοσιεύσεις από το in.gr και το Έθνος). Ευτυχώς που θα αποφύγεις να μας ξαναεπισκεφθείς γιατί ενδεχόμενες μελλοντικές αναρτήσεις θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον τρόπο ταξινόμησης που ακολουθείς. Τώρα που μας κατέταξες στο κουτάκι ΚΚΕ είναι κρίμα να μπερδευτείς και να χρειαστεί να αναθεωρήσεις. Αφού φαίνεται ότι δεν το αντέχεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ τσαντίλες είστε ρε παιδί μου. Στην περίπτωση που είμαι καλοπροαίρετος και έκανα λάθος εκτίμηση για την αντικειμενικότητα του σάιτ, με τον τρόπο που απαντάς, αντί να με ενημερώσεις νηφάλια, με διώχνεις. Εξήγησέ μου θετικά κι όχι με ειρωνίες, τι είστε. Αναμεταδότες; Αυτό για τη γενική ταυτότητά σας.

    Και εξήγησέ μου τι σημαίνει το τελευταίο ποστ. Ότι σύσσωμα τα μέλη των εκάστοτε ΔΣ καταδίκασαν τις επιθέσεις των μαυροφορεμένων;

    Και μη βιάζεσαι να πεις τι αντέχω. Μέχρι και συγγνώμες ζητάω αν δω ότι έσφαλα. Για πάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαβαζω το μπλογκ απο την πρωτη του στιγμη.
    Ξεκολλατε, δεν ειναι μαγαζακι κανενος.
    Το οτι υπηρξε η συγκεκριμενη αναρτηση στο μπλογκ δε σημαινει οτι το μπλογκ ταυτιζεται με αυτη την αποψη.Στην τελικη μπορει και να διαφωνει σε διαφορους βαθμους ο καθε συντακτης του μπλογκ με τον τροπο που αντιμετωπιζει τα γεγονοτα της Πεμπτης το ψηφισμα.Ειναι γεγονος οτι η τρομακτικη πλειοψηφια οσων ειναι ανενταχτοι δεν καλυπτονται απο καμια μα καμια ανακοινωση για τα γεγονοτα, αλλα κραταν καποια στοιχεια απο πολλες.
    Τι παραπανω χρειαζεται να πουμε για να ληξει το θεμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμπληρωνω:
    Δε δημιουργειται καμια εντυπωση περι τινος προκειται.
    Απο την αρχη, οπως παρατηρηθηκε, αναφερθηκε οτι ειναι απο το site του ΜΑΣ η αναδημοσιευση.
    Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΟΧΙ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @kongo

    Κατανοητά τα όσα γράφεις. Ηρέμησε και συ. Στην ουσία, τώρα, βρίσκεις τον τίτλο σωστό; Εγώ που μπήκα να διαβάσω καταλαβαίνω ότι:

    η ΜΑΣ κατέβασε το ίδιο ψήφισμα σε όλες τις αναφερόμενες σχολές, έγιναν ΓΣ, και οι ΦΣ υπερψήφισαν το κείμενο.

    Αν ΔΕΝ έγινε αυτό , τότε υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Tic Tac
    Ωραία μιας και οι συγγνώμες στο ίντερνετ τη σήμερον ημέρα σπανίζουν ας το πάρουμε αλλιώς. Καταρχήν το τι είναι το blog μπορείς να το συμπεράνεις και μόνος σου κάνοντας μια γρήγορη βόλτα. Η βασική μας στόχευση αναφέρεται επάνω δεξιά. Γενικά στο blog αναδημοσιεύουμε κείμενα που εξυπηρετούν τους στόχους αυτούς, ενώ ανεβάζουμε και κάποιες δικές μας επεξεργασίες.

    Σχετικά με την ανάρτηση αυτή τώρα, κρίνοντας από την κάμψη που χαρακτηρίζει το φκ στη συγκυρία που διανύουμε υποθέτω ότι οι αποφάσεις καταδίκης των συλλόγων δεν έχουν περάσει από γεν συνέλευση (γιατί ΓΣ δε γίνονται αυτό το διάστημα) αλλά από ΔΣ. Στα ΔΣ οι αποφάσεις παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία (όχι απαραίτητα ομοφωνία).
    Προσωπική εκτίμηση είναι ότι και ΓΣ να γίνονταν, με δεδομένη τη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που υποθέτω χαρακτηρίζει και τα ΕΑΑΚ, πιθανότατα τα ψηφίσματα αυτά θα περνούσαν (ενδεχομένως με μικρής σημασίας τροποποιήσεις) και από αυτές.

    Και κάτι τελευταίο. Απόφαση συλλόγου με βάση τα καταστατικά που υπάρχουν δεν είναι μόνο μια απόφαση που περνάει από ΓΣ, αλλά και όσες αποφάσεις περνάνε από ΔΣ. Προφανώς οι αποφάσεις των ΓΣ έχουν άλλο βάρος, αλλά σε περιόδους καμπής του φοιτητικού κινήματος είτε μας αρέσει είτε όχι οι σύλλογοι εκφράζονται κυρίως μέσω των ΔΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαίρομαι που ηρεμήσαμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν προηγήθηκε περιήγησή μου πριν το πρώτο μου σχόλιο.

    Κατανοώ όσα μου γράφεις. Αλλά η πολιτική μου κουλτούρα δεν δέχεται τις αποφάσεις των ΔΣ ως δημοκρατικές γιατί δεν είναι αμεσοδημοκρατικές. Εσείς, βέβαια, πολύ καλά κάνετε και τις αναρτάτε.

    Συνεχίστε τη χρήσιμη δουλειά σας και δεχτείτε τη συγγνώμη μου για την ανακλαστική μου αντίδραση. Η ένταση περισσεύει αυτές τις μέρες.

    Κάτι τελευταίο : ο τίτλος είναι σίγουρα σωστός ή θα έπρεπε να γράφετε "αποφάσεις των ΔΣ" αντί των "Συλλόγων";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μαλλον εχουν περασει ολες απο ΔΣ.
    σιγα ποια σχολη εκανε ΓΣ την παρασκευη 21 οκτωβρη....
    και επισης σιγα μη στηριζουν τα ψηφισματα του ΜΑΣ τα σχηματα της ΕΑΑΚ.και πολυ καλα κανουν κατα τη γνωμη μου.
    σημερα στη σχολη μου το ψηφισμα του ΜΑΣ περασε απο το ΔΣ με τη στηριξη της ΔΑΠ.
    Συμφωνω απολυτως TicTac για τη γνωμη σου για τα ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω ένα ερώτημα αναπάντητο, guys. Θα πείτε; Να λήξουμε και την κουβέντα, σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Tic Tac

    Φαντάζομαι το ερώτημα που περιμένεις να απαντηθεί είναι αυτό "ο τίτλος είναι σίγουρα σωστός ή θα έπρεπε να γράφετε "αποφάσεις των ΔΣ" αντί των "Συλλόγων";".

    Με βάση τα όσα είπαμε προηγουμένως και οι αποφάσεις των ΔΣ θεωρούνται αποφάσεις των συλλόγων. Επομένως κρίνουμε ότι ο τίτλος δεν είναι ψευδής ούτε παραπλανητικός. Με βάση και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στα σχόλια θεωρούμε ότι κάθε αναγνώστης μπορεί να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη για το περιεχόμενο της είδησης.

    Εις το επανιδείν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή