Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Το φοιτητικό κίνημα στην πάλη για τη λαϊκή εξουσία

Πηγή:Ριζοσπάστης,Alfavita
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Το φοιτητικό κίνημα στην πάλη για τη λαϊκή εξουσία
Εκδήλωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Εκδήλωση, με θέμα «Το φοιτητικό κίνημα στην πάλη για τη λαϊκή εξουσία» πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ στο χώρο του πανεπιστημίου στις Βούτες, με ομιλητή τον Γιάννη Νταγκουνάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.
Η ΚΝΕ άνοιξε το θέμα της οργάνωσης και ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος μπροστά στις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση, με τον επικείμενο νόμο - πλαίσιο αλλά και γενικά με την έντονη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους που σπουδάζουν, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, προβάλλοντας και τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο, αυτή του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση απαντήθηκαν ερωτήματα για το ρόλο που μπορεί να παίξει το φοιτητικό κίνημα και το ΜΑΣ, σε σύνδεση με το ταξικό εργατικό, αφήνοντας πίσω την εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί στους συλλόγους υπό την πλειοψηφία των κυβερνητικών παρατάξεων και τον αποπροσανατολισμό των οπορτουνιστικών ομάδων, αλλά και πώς θα επιτευχθεί η συσπείρωση της μεγάλης μάζας των φοιτητών που πλήττεται από αυτήν την πολιτική και σήμερα έχει οδηγηθεί στην αποχή από όλες τις διαδικασίες.
«Κανένα πρόβλημα της ανώτατης εκπαίδευσης και των φοιτητών δεν υπάρχει, που να μη συνδέεται με την κατάσταση της εργατικής τάξης της χώρας μας όπως και με το ποιος έχει την εξουσία σήμερα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ομιλητής, προσθέτοντας ότι «το φοιτητικό κίνημα με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών και του ΜΑΣ πρέπει να βάλει την προοπτική ανατροπής του σάπιου καπιταλισμού και να σταματήσει να χειραγωγείται και να αποπροσανατολίζεται κάθε φορά που πάει να κάνει το παραπάνω βήμα. Και γι' αυτό θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», σημείωσε.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΚΝΕ είναι η μοναδική πολιτική νεολαία στο πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο, που ανοίγει πλατιά τη συζήτηση με εκδηλώσεις και εξορμήσεις, προβάλλοντας την αντίληψή της για το φοιτητικό κίνημα και τη θέση που του αρμόζει στο μέτωπο αυτό που θα αμφισβητήσει και θα ανατρέψει την αστική εξουσία.

Σχόλιο: Δείτε και την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από την αμφιλεγόμενη θέση της Κομμουνιστικής Νεολαίας για το φοιτητικό κίνημα την οργάνωσή του και το ρόλο του στην κοινωνική χειραφέτηση, στο blog Γκρανμα και την ανάρτηση με τίτλο Η ΕΦΕΕ πέθανε! Ζήτω η νέα ΕΦΕΕ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου