Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Αναβολή στις εσωτερικές εκλογές του ΑΠΘ


 
πηγή: enet.gr


Αναβολή... επ αόριστον, στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών Συμβουλίου Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

  Όπως έγινε γνωστό, τελικά οι εκλογές δε θα πραγματοποιηθούν στις 20 Δεκεμβρίου και η νέα ημερομηνία για την ψηφοφορία θ' ανακοινωθεί από την οργανωτική επιτροπή, μετά την παραλαβή των εκλογικών καταλόγων. Πάντως, η τελική ημερομηνία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων λήγει στις 14 Δεκεμβρίου.

   Η αναβολή προέκυψε μετά την διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ πανεπιστημιακών. Η οργανωτική επιτροπή των εκλογών ζήτησε από την διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τους εκλογικούς καταλόγους με τους καθηγητές όλων των βαθμίδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, ωστόσο οι κατάλογοι δεν ήταν διαθέσιμοι, καθώς έπρεπε να δοθούν σχετικές διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

   Η εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση φαίνεται ότι προχωρά μετ΄εμποδίων στο ίδρυμα. Από την πρώτη στιγμή, παρατηρήθηκε ρήγμα στις σχέσεις των πρυτανικών αρχών και της οργανωτικής επιτροπής, που απαρτίζεται από πρώην πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις (Αν.Μάνθος, Αθ.Τσατσάκου, Αρ.Κάζης, Στ.Πανάς και Ολ.Γκίμπα).    

   Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάλπες για τα Συμβούλια Διοίκησης στο ΑΠΘ θα στηθούν μετά τις γιορτές, εάν και εφόσον δοθούν οι εκλογικοί κατάλογοι. Κατά τις ίδιες πηγές, μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να διεκδικήσουν μία θέση στο συμβούλιο μόνο δύο μέλη ΔΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου